SjöPaviljongens
À la carte

FÖRRÄTTER / STARTERS

Toast skagen med svensk löjrom

Toast skagen with bleak roe from Sweden
Liten 235 | Stor 325

 

Krämig hummersoppa
med spritärtor, västerbottenkräm och argentinska rödräkor
Creamy lobster soup
with garden peas, västerbotten créme and Argentine red shrimp
255

 

Smörstekt toast med svensk löjrom,
rödlök, smetana, citron och dill
Pan-fried toast with Kalix bleak roe,
red onion, smetana, lemon and dill

Liten (20g) 310 | Stor (40g)
 425

 Råbiff på svensk mjölkko med karamelliserad lökkräm, picklade sommarkantareller, krispig jordärtskocka och riven Gammel knas
 Beef tartare  with caramelized onion cream, pickled summer chanterelles, crispy Jerusalem artichoke and grated swedish cheese
Liten 245 | Stor 345

 

 Toast med tångrom, lök, smetana och citron
Toast with seaweed roe, onion, smetana and lemon
175


SNACKS

Nyskuren 18 månaders Jamon Serrano 50 g
Freshly sliced 18-month-aged Jamon Serrano, 50g
125

Marconamandlar
Marcona Almonds
55

ALLTID PÅ SJÖPAVILJONGEN  

 

Kalvlever Anglais med bacon, kapris och rödvinssås 
 
Veal liver Anglais with bacon kapers and redwine sauce 
265

Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and  dijonnaise
295

Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish- and shellfish stew with aioli
295

Köttbullar med potatispuré, gräddsås, lingon och pressgurka
Meatballs with potato puree, cream sauce, lingonberries and pickled cucumber
255

Dill- och dijonstekt strömming med potatispuré,
rårörda lingon och brynt smör
Dijon fried herring with potato puree, lingonberries and browned butter
245

Lenrimmad lax med dillstuvad potatis
Lightly salted salmon with dill stewed potatoes
295

 

VARMRÄTTER / MAIN COURSE 

Pepparstek på svenskt dovhjortsinnanlår med svartrot, rökt sidfläsk, pommes duchesse och peppargräddsky

Peppercorn steak of swedish fallow deer with black salsify, smoked pork belly, pommes duchesse and creamy pepper sauce
425

 

Smörstekt gös med krämig jordärtskockspuré,  musselskum,  trattkantareller och kammussla
Butter-fried pike-perch with Jerusalem artichoke purée, mussel foam, fennel, chanterelles and scallop
445

 

Gnocchi med saltbakade gulbetor, smörstekta trattkantareller, burrata
och saltrostade hasselnötter
Gnocchi with salt-baked golden beets, butter-sautéed chanterelles, burrata and salted roasted hazelnuts

265

DESSERTER – DESSERTS

Nougatfylld chokladfondant
med kanderade hasselnötter och kaffeglass
Chocolate fondant with a nougat filling
served with candied hazelnuts and coffee ice cream
175

Färska små munkar
med karamelliserat äpple, vaniljglass och havresmul
Fresh mini doughnuts
with caramelised apple, vanilla ice cream and oat crumble
165

Crème Brûlée
125

Dagens kula glass
Ice cream of the day
55

Dagens ost – serveras med fänkålsknäcke och fikonmarmelad
6-month-aged Manchego served with fennel crispbread and fig marmalade
95

Chokladbit
Chocolate Bite
25

Tre små godingar
Nybryggt Kaffe
Chokladbit
3 cl Avec
135

Restauranger som ingår i Stockholms Restauranger & Wärdshus