SjöPaviljongens
À la carte

FÖRRÄTTER / STARTERS

Toast Skagen med löjrom från Kalix
Toast Skagen with bleak roe from Bottenviken
1/2 225 kr | 1/1 315 kr

Smörstekt toast med löjrom från Kalix
med rödlök, smetana, citron och dill
Butter-fried toast with bleak roe from Bottenviken
with red onion, smetana, lemon and dill
Liten (20gr) 310 kr | Stor (40 gr) 425 kr

Råbiff på svensk mjölkko med syltade kantareller,
frasig jordärtskocka, karamelliserad lökkräm och riven
Gammel Knas-ost 
Steak tartare of Swedish meat with pickled chanterelles,
crispy artichoke, caramelized onion cream and grated cheese

1/2 225 kr | 1/1 325 kr

Halstrad anklever, ragu på ankconfit med miso, syrade steklökar och briochebröd
Grilled duck liver, ragu on duck confit with miso,
pickled onions and brioche bread
235 kr

Tångromstoast med lök, smetana, citron och dill
Seaweed roe on toast with onion, smetana, lemon and dill
175 kr

VARMRÄTTER / MAIN COURSE

Biff Rydberg på Svensk Oxfilé, ölbrässerad lök, rå äggula och senapsgrädde
Beef Rydberg on Swedish beef tenderloin, beer-braised onion,
raw egg yolk and mustard cream
395 kr

Svenskt dovhjortsinnanlår med saltbakade gulbetor, picklade kantareller, viltsky och gratinerad potatisgratäng
Swedish deer tenderloin with salt-baked yellow beets, pickled chanterelles, venison jus and potato gratin
425 kr

Moules frites serveras med aioli
Moules frites served with aioli
295

Smörstekt fisk på ben med kronärtskocka barigoule, sotad citron, färskriven pepparrot och brynt smör 
Butter-fried whole fish with, artichoke barigoule, smoked lemon, horseradish and browned butter
Dagspris / Fråga personalen vad för fisk vi serverar idag / Please ask your waiter what fish we serve for today


VEGETARISKT / VEGANSKT

Risotto med saltbakad gulbeta, smulad getost och
 frasig ostronskivling
Risotto with salt-baked beetroot, crumbled goat’s cheese and crispy oyster wedges
265 kr

ALLTID PÅ SJÖPAVILJONGEN  


Dill- och dijonstekt strömming

med potatispuré, rårörda lingon och brynt smör
Dijonfried herring with potato puree, lingonberries
and browned butter

235 kr

Sjöpaviljongens fisk-och skaldjursgryta med aioli
Fish- and shellfish Casserole with aioli
285 kr

Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado och dijonnais
285 kr

Köttbullar med potatispuré, gräddsås,

lingon och pressgurka
Meatballs with potato puree, cream sauce, lingon berries
and pickled cucumber

245 kr

Rimmad lax med dillstuvad potatis och citron
Cured salmon with dill stewed potatoes and lemon
295 kr

DESSERTER – DESSERTS

Kökets val av ostar med
morotsmarmelad samt fänkålsknäcke
The kitchen’s choice of cheeses with carrot marmelade and fennel crisp bread
85 / 175 kr

Nyfriterad vaniljmunk med hjortronsylt
Freshly fried vanilla donut with cloudberry jam
125 kr

Nougatfylld chockladfondant med hallonglass, chokladjord och saltrostade hasselnötter
Nougat filled chocolate fondant with raspberry flavoured ice cream,
chocolate soil and salted roasted hazelnuts
175 kr

Dagens kula glass
Ice cream of the day
65 kr

Crème brulée
125 kr

Chockladbit
A pice of chocolate 
25 kr

Restauranger som ingår i Stockholms Restauranger & Wärdshus