SjöPaviljongens
À la carte
FÖRRÄTTER
Starters
Sjöpaviljongens Toast Skagen med löjrom
Classic Swedish Toast Skagen with bleak roe
Liten / Small 215 kr
Stor / Large 295 kr
Råraka med löjrom från Bottenviken med rödlök, smetana, citron och dill
Potato pancake with bleak roe, onion, smetana, lemon and dill
Liten (20gr) 310 kr | Stor (40 gr) 425 kr
Rotselleripuré med rostade rödbetor, friterad getost, honung,
krasse, hasselnöt och tryffel
Celeriac purée with roasted beets, goat cheese, honey, garden cress,
hazelnuts and truffle
165 kr
Råbiff på svensk mjölkko med syltade kantareller, karamelliserad lökemulsion, krispig jordärtskocka, och riven Gammel knas ost
Steak tartar with pickled chantarelles, caramelized onion emulsion, crispy artichoke and grated Swedish cheese
1/2 215 kr | 1/1 315 kr
DESSERTER
Desserts
Gammel knas ost med fikonmarmelad och fänkålsknäcke
Swedish cheese with fig marmelade and fennel crisp bread
85 kr
Nougatfylld chokladfondant med kaffeglass och kolakrisp
Chocolate fondant with nougat, served with coffee ice cream
and toffee crisp
165 kr
Varma hjortron, nyfriterad munk ,vit chokladglass
och rostad vit choklad
Warm cloudberries with fried doughnut, white chocolate sauce and roasted white chocolate
165 kr
Liten Crème Brûlée
Crème Brulée
75 kr
Chokladbit
Piece of chocolate
25 kr
Fråga oss gärna om allergier
Please ask your waiter about allergies
BARNMENY
Children´s menu | 95 kr
Köttbullar med potatispuré och gräddsås
Meatballs with potato puree and cream sauce
Pannkakor med sylt och grädde
Pancakes with jam and fresh whipped cream
Dagens fångst med sås och kokt potatis
Catch of the day with sauce and boiled potatoes
Till barnens meny ingår glass med eller utan chokladsås.
Ice cream is included with or without chocolate sauce
VARMRÄTTER
Main courses
Moules Frites med aioli och persilja
Moules Frites with aioli and parsley
285kr
Ugnsbakad regnbåge med gnocchi, örtskum med ängsyra, skaldjurssallad och forellrom
Rainbow trout with gnocchi, herb foam with garden sorrel ,
shellfish salad and trout roe
325 kr
Rosastekt svensk dovhjort med palsternacka och rostad vitlökspuré, karamelliserad endive, viltpepparsky,
liten dovhjortskorv och hasselbackspotatis
Swedish fallow deer with parsnips and roasted garlic purée, caramellized chicory, game pepper gravy, small fallow deer sausage and hasselback potatoes
385 kr
Egengjord korv på San Danielles skinka med mandelpotatispuré, gräddstuvad kål, inlagda senapsfrön och skysås
Sausages made of San Danielle ham with almond potato purée,
creamy cabbage, pickled mustard seeds
245 kr
VEGETARISKT /VEGETARIAN
Stekt Gnocchi med bakad rotselleri, vita bönor, skogssvampskum, rostade hasselnötter, färskriven parmesan och hyvlad champinjon
Fried Gnocchi with baked celeriac, white beans, forest mushroom froth,
roasted hasselnuts, parmesan and mushroom
275 kr
ALLTID PÅ SJÖPAVILJONGEN
Always at Sjöpaviljongen
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon och brynt smör
Dijonfried herring with lingonberries and browned butter
225 kr
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish- and shellfish Casserole with aioli
275 kr
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Shrimp salad with egg, avocado och dijonnais
285 kr
Köttbullar med gräddsås, lingon och pressgurka
Swedish meatballs with cream sauce, lingonberries and pickled cucumber
235 kr
KÖKSMÄSTARMENY/CHEF`S MENUE
495: –
Rotselleripuré med rostade rödbetor, friterad getost,
honung, krasse, hasselnöt och tryffel
Celeriac purée with roasted beets, goat cheese,
honey, garden cress, hazelnuts, and truffle
Ugnsbakad regnbåge med gnocchi,
örtskum med ängsyra, skaldjurssallad
och forellrom
Rainbow trout with gnocchi, herb foam with
garden sorrel , shellfish salad and trout roe
Liten Crème Brûlée
Crème Brulée