SjöPaviljongens
À la carte
FÖRRÄTTER / STARTERS
Toast Skagen med löjrom från Kalix
Toast Skagen with bleak roe from Bottenviken
1/2 225 kr | 1/1 315 kr
Smörstekt toast med löjrom från Kalix
med rödlök, smetana, citron och dill
Butter-fried toast with bleak roe from Bottenviken
with red onion, smetana, lemon and dill
Liten (20gr) 310 kr | Stor (40 gr) 425 kr
Råbiff på svensk kalv med parmesancreme, citron, sardell,
pommes alumette, och färskriven parmesan
Steak tartare of swedish veal with parmesan creme, lemon,
anchovy, pommes alumettes, and parmesan
Liten 245 kr – Stor 345 kr
Färsk tysk vit sparris med serranoskinka,
hollandaise, pinjenötter och vattenkrasse
Fresh white asparagus from germany with serrano ham,
hollandaise sauce, pine nuts and watercress
265 kr
Tångromstoast med lök, smetana, citron och dill
Seaweed roe on toast with onion, smetana, lemon and dill
175 kr
ALLTID PÅ SJÖPAVILJONGEN
Dill- och dijonstekt strömming
med potatispuré, rårörda lingon och brynt smör
Dijonfried herring with potato puree, lingonberries
and browned butter
245 kr
Sjöpaviljongens fisk-och skaldjursgryta med aioli
Fish- and shellfish Casserole with aioli
295 kr
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado och dijonnais
295 kr
Köttbullar med potatispuré, gräddsås,
lingon och pressgurka
Meatballs with potato puree, cream sauce, lingon berries
and pickled cucumber
255 kr
Rimmad lax med dillstuvad potatis och citron
Cured salmon with dill stewed potatoes and lemon
295 kr
VARMRÄTTER / MAIN COURSE
Oxfile Tournedos med grillad färsk vit sparris,
pepparsky, boulangère-potatis
Beef tenderloin tournedos with grilled white asparagus, pepper sauce and boulangère potato
425 kr
Pärlhönsbröst och confiterat lår med karameliserad spetskål, tryfferad kycklinggrädde och tryffelpure
Guinea fowl breast and confit leg with caramelized pointed cabbage, truffel flavored chicken cream and truffel puree
385 kr
Smörstekt hjälmargös med skaldjursfylld toppmurkla,
bränd purjolök, ramslök och musselskum
Butter fried pike perch with shellfish stuffed black morel, blackened leek, ramson and mussel sauce
445 kr
Helstekt bergtunga, serveras med persilje- och vitlöksslungad blåmussla, färskriven pepparrot och brynt smör
Fried Lemon Sole, served with mussel flavored with parsil and garlic, horseradish and browned butter
425
Parmesangratinerade laxqueneller med hummersås,
spenat, argentinsk rödräka och fänkålscrudite
Parmesan gratinated quenelles with lobster sauce, spinach, argentinian red shrimp and fennel salad
345 kr
Karameliserad spetskål med vårprimörer, ramslökskräm
smörstekta toppmurklor, pocherat ägg och brynt kålskum
Caramelized pointed cabbage with spring vegetables, ramson emulsion, butter fried morels, poached egg and browned cabbage foam
285 kr
DESSERTER – DESSERTS
Kökets val av ost med
morotsmarmelad samt fänkålsknäcke
The kitchen’s choice of cheese with carrot marmelade and fennel crisp bread
85 kr
Rabarber semifreddo med bakade glasrabarber,
madeleinekaka, pistagenötter, vaniljglass
Rhubarb semifreddo with baked rhubarb, cake Madeleine,
pistachios and vanilla icecream
165 kr
Nougatfylld chockladfondant med hallonglass, chokladjord och saltrostade hasselnötter
Nougat filled chocolate fondant with raspberry flavoured ice cream,
chocolate soil and salted roasted hazelnuts
175 kr
Dagens kula glass
Ice cream of the day
65 kr
Crème brulée
125 kr
Chockladbit
A piece of chocolate
25 kr