SjöPaviljongens
À la carte

FÖRRÄTTER / STARTERS

Toast Skagen med löjrom från Kalix
Toast Skagen with bleak roe from Bottenviken
1/2 225 kr | 1/1 315 kr

Smörstekt toast med löjrom från Kalix
med rödlök, smetana, citron och dill
Butter-fried toast with bleak roe from Bottenviken
with red onion, smetana, lemon and dill
Liten (20gr) 310 kr | Stor (40 gr) 425 kr

Råbiff på svensk kalv med parmesancreme, citron, sardell,
pommes alumette, och färskriven parmesan

Steak tartare of swedish veal  with parmesan creme, lemon,
anchovy, pommes alumettes, and parmesan

Liten 245 kr – Stor 345 kr

Färsk tysk vit sparris med serranoskinka,
hollandaise, pinjenötter och vattenkrasse
Fresh white asparagus from germany with serrano ham,
hollandaise sauce, pine nuts and watercress

265 kr

Tångromstoast med lök, smetana, citron och dill
Seaweed roe on toast with onion, smetana, lemon and dill
175 kr

ALLTID PÅ SJÖPAVILJONGEN  


Dill- och dijonstekt strömming

med potatispuré, rårörda lingon och brynt smör
Dijonfried herring with potato puree, lingonberries
and browned butter

245 kr

Sjöpaviljongens fisk-och skaldjursgryta med aioli
Fish- and shellfish Casserole with aioli
295 kr

Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado och dijonnais
295 kr

Köttbullar med potatispuré, gräddsås,

lingon och pressgurka
Meatballs with potato puree, cream sauce, lingon berries
and pickled cucumber

255 kr

Rimmad lax med dillstuvad potatis och citron
Cured salmon with dill stewed potatoes and lemon
295 kr

VARMRÄTTER / MAIN COURSE

Oxfile Tournedos med grillad färsk vit sparris,
pepparsky, boulangère-potatis 
Beef tenderloin tournedos with grilled white asparagus, pepper sauce and boulangère potato
425 kr

Pärlhönsbröst och confiterat lår med karameliserad spetskål, tryfferad kycklinggrädde och tryffelpure
Guinea fowl breast and confit leg with caramelized pointed cabbage, truffel flavored chicken cream and truffel puree

385 kr

Smörstekt hjälmargös med skaldjursfylld toppmurkla,
 bränd purjolök, ramslök och musselskum 
Butter fried pike perch with shellfish stuffed black morel, blackened leek, ramson and mussel sauce
445 kr

Helstekt bergtunga, serveras med persilje- och vitlöksslungad blåmussla, färskriven pepparrot och brynt smör
Fried Lemon Sole, served with mussel flavored with parsil and garlic, horseradish and browned butter
425

Parmesangratinerade laxqueneller med hummersås,
spenat, argentinsk rödräka och fänkålscrudite

Parmesan gratinated quenelles with lobster sauce, spinach, argentinian red shrimp and fennel salad
345 kr

Karameliserad spetskål med vårprimörer, ramslökskräm
smörstekta toppmurklor, pocherat ägg och brynt kålskum
Caramelized pointed cabbage with spring vegetables, ramson emulsion, butter fried morels, poached egg and browned cabbage foam
285 kr

 

DESSERTER – DESSERTS

Kökets val av ost med
morotsmarmelad samt fänkålsknäcke
The kitchen’s choice of cheese with carrot marmelade and fennel crisp bread
85 kr

Rabarber semifreddo med bakade glasrabarber,
madeleinekaka, pistagenötter, vaniljglass

Rhubarb semifreddo with baked rhubarb, cake Madeleine,
pistachios and vanilla icecream
165 kr

 

Nougatfylld chockladfondant med hallonglass, chokladjord och saltrostade hasselnötter
Nougat filled chocolate fondant with raspberry flavoured ice cream,
chocolate soil and salted roasted hazelnuts
175 kr

Dagens kula glass
Ice cream of the day
65 kr

Crème brulée
125 kr

Chockladbit
A piece of chocolate 
25 kr

Restauranger som ingår i Stockholms Restauranger & Wärdshus