SjöPaviljongens
À la carte
FÖRRÄTTER / STARTERS
Toast Skagen med löjrom från Kalix
Toast Skagen with bleak roe from Bottenviken
1/2 225 kr | 1/1 315 kr
Smörstekt toast med löjrom från Kalix
med rödlök, smetana, citron och dill
Butter-fried toast with bleak roe from Bottenviken
with red onion, smetana, lemon and dill
Liten (20gr) 310 kr | Stor (40 gr) 425 kr
Råbiff på svensk mjölkko med syltade kantareller,
frasig jordärtskocka, karamelliserad lökkräm och riven
Gammel Knas-ost
Steak tartare of Swedish meat with pickled chanterelles,
crispy artichoke, caramelized onion cream and grated cheese
1/2 225 kr | 1/1 325 kr
Halstrad anklever, ragu på ankconfit med miso, syrade steklökar och briochebröd
Grilled duck liver, ragu on duck confit with miso,
pickled onions and brioche bread
235 kr
Tångromstoast med lök, smetana, citron och dill
Seaweed roe on toast with onion, smetana, lemon and dill
175 kr
VARMRÄTTER / MAIN COURSE
Biff Rydberg på Svensk Oxfilé, ölbrässerad lök, rå äggula och senapsgrädde
Beef Rydberg on Swedish beef tenderloin, beer-braised onion,
raw egg yolk and mustard cream
395 kr
Svenskt dovhjortsinnanlår med saltbakade gulbetor, picklade kantareller, viltsky och gratinerad potatisgratäng
Swedish deer tenderloin with salt-baked yellow beets, pickled chanterelles, venison jus and potato gratin
425 kr
Moules frites serveras med aioli
Moules frites served with aioli
295
Smörstekt fisk på ben med kronärtskocka barigoule, sotad citron, färskriven pepparrot och brynt smör
Butter-fried whole fish with, artichoke barigoule, smoked lemon, horseradish and browned butter
Dagspris / Fråga personalen vad för fisk vi serverar idag / Please ask your waiter what fish we serve for today
VEGETARISKT / VEGANSKT
Risotto med saltbakad gulbeta, smulad getost och
frasig ostronskivling
Risotto with salt-baked beetroot, crumbled goat’s cheese and crispy oyster wedges
265 kr
ALLTID PÅ SJÖPAVILJONGEN
Dill- och dijonstekt strömming
med potatispuré, rårörda lingon och brynt smör
Dijonfried herring with potato puree, lingonberries
and browned butter
235 kr
Sjöpaviljongens fisk-och skaldjursgryta med aioli
Fish- and shellfish Casserole with aioli
285 kr
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado och dijonnais
285 kr
Köttbullar med potatispuré, gräddsås,
lingon och pressgurka
Meatballs with potato puree, cream sauce, lingon berries
and pickled cucumber
245 kr
Rimmad lax med dillstuvad potatis och citron
Cured salmon with dill stewed potatoes and lemon
295 kr
DESSERTER – DESSERTS
Kökets val av ostar med
morotsmarmelad samt fänkålsknäcke
The kitchen’s choice of cheeses with carrot marmelade and fennel crisp bread
85 / 175 kr
Nyfriterad vaniljmunk med hjortronsylt
Freshly fried vanilla donut with cloudberry jam
125 kr
Nougatfylld chockladfondant med hallonglass, chokladjord och saltrostade hasselnötter
Nougat filled chocolate fondant with raspberry flavoured ice cream,
chocolate soil and salted roasted hazelnuts
175 kr
Dagens kula glass
Ice cream of the day
65 kr
Crème brulée
125 kr
Chockladbit
A pice of chocolate
25 kr