Dagens wärdshuslunch

 

DAGENS WÄRDSHUSLUNCH 

Serveras måndag-fredag 11.30-14.30 (inga röda dagar)
All Take away 20% rabatt på ordinarie priser

Dagens sallad – Today`s salad
Caesarsallad med halstrad lax, bacon, parmesan och krutonger

Caesar salad with fried salmin,bacon, parmesan and crôutons
150:-

Dagens vegetariska – Today`s vegetarian
Svamprisotto med kronärtskockor, picklad tomat och örtsallad

Mushroom risotto with artichokes, pickled tomato and herb salad
150:-

Dagens fisk – Today`s fish
Smörstekt kummelfilé med gulbetor, svartkål,

 spenat, riven pepparrot och hollandaise sås
Butter fried hake fillet with yellow beets, black cabbage, spinach, horseradish and sauce hollandaise
150:-

Dagens kött-Today`s meat
Jägarbiff på dovhjort och vildsvin med grönpeppargräddsky, skogssvamp,
smålök, gelé och pressgurka

Hunter`s steak ( fallow deer and wild boar) with green pepper gravy,
forest mushrooms, onion ,jelly and pickled cucumber

150:

 Dagens extra kött-Today`s extra meat
Skomakarlåda på ryggbiff med bacon, purjolök, potatispuré och rödvinsås

Dish made of beef and bacon served with potato puree and red wine sauce,
150:-

Dagens Tips-Todays tips

Parmesangratinerade Gäddqueneller med skaldjur, spenat och havskräftsås
Pike quenelles with shellfish, spinach and crayfish sauce
225:-

Ångad Torskrygg med räkor, ägg, brynt smör och nyriven pepparrot
Poached fillet of cod with shrimps, egg, browned butter and horseradish
295:-

 

LUNCHDESSERT
Struva med jordgubbssylt och grädde

Fried pastry with strawberry jam and whipped cream
40:- 

Allergier? – Allergies? Fråga oss gärna – Ask your waiter/waitress

LUNCH A LA CARTE

FÖRRÄTTER -  STARTERS

Toast skagen
Toast with a mix of Prawns, dill & mayonnaise
165:- / 205:-

Toast på levainbröd med smörstekta kantareller och lagrad prästost
Toast with butterfried chantarelles and cheese
195:- / 255 :-

Råbiff på svenskt gårdskött, jordärtskocks och tryffel emulsion, syltade kantareller,
rostade hasselnötter och blomsterkrasse

Tartar of swedish farm meat, Jerusalem artichoke truffle emulsion,
pickled chantarelles, roasted hazelnuts and flower cress

185:-  / 275:-

VARMRÄTTER- MAIN COURSE

Smörstekt hel rödtunga med frasig ostronskivling ,havskräfta och brynt algsmör
Butter fried whole witchflounder with crispy oyster slicing, langoustine and browned seaweed butter
365:-

Dill- & dijonstekt Strömming med rårörda lingon & brynt smör
Dill- & Dijon fried Herring with lingon berries & browned butter
165:-

Rimmad lax med dillstuvad potatis
Cured salmon with dill stewed potatoes
225:-

Sjöpaviljongens Fisk-& Skaldjursgryta med aioli
Fish-& Shellfish Casserole with aioli
225:-

Räksallad med ägg, avocado & dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado & dijonnaise
255:-

Köttbullar med gräddsås, lingon & pressgurka
Meatballs with cream sauce, lingon berries & pickled cucumber
175 :-

Boeuf Bourguignon på rådjur med potatispuré
Boeuf Bourguignon of venison with potato puré
275:-