Dagens wärdshuslunch

DAGENS WÄRDSHUSLUNCH 
 Serveras måndag-fredag 11.30-14.30 (inga röda dagar)
 All Take away 20% rabatt på ordinarie priser

 

Dagens sallad - Todays salad
Sallad med sotad  kalvrostbiff, torkade tomater, hoummus, rostad broccoli och valnötter

Salad with roast veal, dried tomatoes, hoummus, roasted broccoli and walnuts
150:-

Dagens veg -Todays vegetarian
Rökta rödbetor med tofu, svartkål, smetana, tångrom och rödbetscrème

Smoked beetroots with tofu, kale, smetana, seaweed caviar and beetroots cream
150:-

Dagens fisk - Todays fish
Halstrad, gravad Vildlax från Norrland med dillstuvad potatis och hovmästarsås

Seared, marinated Wild salmon from Norrland with dill stewed potatoes and mustard sauce 
150:-

Dagens kött - Todays meat
Pytt Bellman med rå äggula, rödbetor och saltgurka

Pytt Bellman with raw egg yolk, beetroot and pickles 
150:

Dagens extra-todays extra
Helstekt örtmarinerad fläskfilé från Rocklunda gård med färska bönor,
Bearnaisesås och rostad färsk potatis

Roasted whole fillet of pork from Rocklunda with beans ,sauce Béarnaise and roasted potatoes
150:-
 

TIPS FRÅN KOCKEN | CHEFS´S CHOICE

Kall inkokt lax med dillmajonnäs och picklade grönsaker
Cold  poached salmon with dill mayonnaise and pickled vegetables
265:-

Parmesangratinerade gäddqueneller med skaldjur, spenat och havskräftsås
Parmesan gratinated pike quenelles with sea food, spinach and crayfish sauce
259:-

Wallenbergare med små ärtor, potatispuré,rårörda lingon och brynt smör
Wallenbergare (burger made of minced veal) served with peas, potatopuree and browned butter
265:-

DESSERT

Petit choux med citroncurd
Petit choux with lemon curd
40:-

 

Allergier? – Allergies? Fråga oss gärna – Ask your waiter/waitress

 

LUNCH A LA CARTE

FÖRRÄTTER -  STARTERS

Toast skagen
Toast with a mix of Prawns, dill & mayonnaise
155:- / 195:-

Lätt rökt matjesill från Norröna med gräddfil, lök,ägg, brynt smör och färskpotatis
Smoked matjes herring from Norröna with sour creme, onion, egg,browned butter and new potatoes
175:-

Råbiff på svenskt gårdskött, friterad kapris, rödbetor, ramslök, tryffel och alumettpotatis
Tartar of swedish farmyard meat with fried capers, beets, ramsons , truffle and alumette potatoes
185:-

VARMRÄTTER- MAIN COURSE
Hel kungsflundra med sauterad spenat, argentinsk rödräka, brynt sojasmör och sotad lime
Plaice (whole) with spinach, argentinian red shrimp, browned soya butter and grilled  lime
325:-

Svensk entrecôte med fermenterad chili, jalapeno och märgsmör, rostade sesamfrön,
Pico de gallo och pommes frites

Swedish entrecote with chili, jalapeno and marrow butter ,roasted sesame seeds,
Pico de gallo and chips
385:-

Dill- & dijonstekt Strömming med rårörda lingon & brynt smör
Dill- & Dijon fried Herring with lingon berries & browned butter
165:-

Rimmad lax med dillstuvad potatis
Cured salmon with dill stewed potatoes
215:-

Sjöpaviljongens Fisk-& Skaldjursgryta med aioli
Fish-& Shellfish Casserole with aioli
225:-

Räksallad med ägg, avocado & dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado & dijonnaise
255:- 

Köttbullar med gräddsås, lingon & pressgurka
Meatballs with cream sauce, lingon berries & pickled cucumber
175:-