Dagens wärdshuslunch

DAGENS WÄRDSHUSLUNCH 
Serveras måndag-fredag 11.30-14.30 (inga röda dagar)
All Take away 20% rabatt på ordinarie priser

Dagens sallad - Todays salad
Sallad med San Danielleskinka, färska rödbetor, chevre, honungsvinaigrette, rostade solrosfrön och örtdressing
Salad with San Danielle ham, beetroots, chevre, honey vinaigrette, roasted sunflower seeds and herb dressing

150:-

Dagens veg -Todays vegetarian
Kroppkakor med svamp, prästost och kål serveras med brynt smör och lingon
Potato cakes stuffed with mushrooms, cheese and cabbage served with browned butter and lingon berries

150:-

Dagens fisk - Todays fish
Halstrad lättgravad Norrlandssik med kall romsås, smörstekt spenat och savoykål
Seared lightly marinated Swedish whitefish with cold caviar sauce and  butter fried spinach

150:-

Dagens kött - Todays meat
Skånsk kalops med inlagda rödbetor
Swedish beef stew with pickled beetroot
150:-

Dagens extra Todays extra
Stekt fläsk med löksås och persiljepotatis
Fried pork with onion sauce and parsley potatoes

150:-

 

TIPS FRÅN KOCKEN CHEFS`S CHOICE

Parmesangratinerade gäddqueneller med havskräftsås, skaldjur  och spenat
Pike quenelles with  crayfish sauce, shellfish and spinach
225:-

Kalvlever Anglais med bacon och kapris
Calf liver with bacon and capers
210:-

LUNCHDESSERT

Chokladbrownie med vit choklad och lättvispad grädde
Chocolate brownie with white chocolate and lightly whipped cream 

40:-
 

Allergier? – Allergies? Fråga oss gärna – Ask your waiter/waitress

 

LUNCH A LA CARTE

FÖRRÄTTER -  STARTERS

Toast skagen
Toast with a mix of Prawns, dill & mayonnaise
165:- / 205:-

Toast på levainbröd med smörstekta kantareller och lagrad prästost
Toast with butterfried chantarelles and cheese
195:- / 255 :-

Råbiff på svenskt gårdskött, jordärtskocks och tryffel emulsion, syltade kantareller,
rostade hasselnötter och blomsterkrasse

Tartar of swedish farm meat, Jerusalem artichoke truffle emulsion,
pickled chantarelles, roasted hazelnuts and flower cress

185:-  / 275:-

VARMRÄTTER- MAIN COURSE

Smörstekt hel rödtunga med frasig ostronskivling ,havskräfta och brynt algsmör
Butter fried whole witchflounder with crispy oyster slicing, langoustine and browned seaweed butter
365:-

Dill- & dijonstekt Strömming med rårörda lingon & brynt smör
Dill- & Dijon fried Herring with lingon berries & browned butter
165:-

Rimmad lax med dillstuvad potatis
Cured salmon with dill stewed potatoes
225:-

Sjöpaviljongens Fisk-& Skaldjursgryta med aioli
Fish-& Shellfish Casserole with aioli
225:-

Räksallad med ägg, avocado & dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado & dijonnaise
255:-

Köttbullar med gräddsås, lingon & pressgurka
Meatballs with cream sauce, lingon berries & pickled cucumber
175 :-

Rödvinsbrässerade oxkinder med mandelpotatispurésmaksatt med tryffel samt smörslungade brytbönor
Red wine braised ox cheeks with almond potato puree favouredwith truffles and butter-tossed green beans
275:-