Dagens wärdshuslunch

 

Allergier? Fråga oss gärna.

 

DAGENS SALLAD-TODAY´S SALAD

Caesarsallad med majskycklingbröst, bacon, parmesan och krutonger

Caesar salad with chicken breast , bacon, parmesan and crutons

150:-

 

DAGENS VEGETARISKA-TODAY´S VEGETARIAN

Rostad blomkålscreme med friterad jordärtskocka, kikärtor, picklad fänkål och vitlökscreme

Roasted cauliflower cream with fried Jerusalem artichoke, chick peas, pickled fennel and garlic cream

150:-

 

DAGENS FISK-TODAY´S FISH

Smörstekt lättrimmad långafilé med pepparrotshollandaise, räkor och svartkål

Butter fried cured white fish with horse-radish hollandaise sauce and shrimps

150:-

 

DAGENS KÖTT-TODAY´S MEAT
Kalvragu med karl-johan svamp, skogschampinjoner, Dijonsås och potatispuré

Veal ragout with porcini sauce, Dijon sauce and potato purée

150:-

 

 

DAGENS EXRA-TODAY´S EXTRA
Flankstek med café de Paris smör, rostad mandelpotatis och färska bönor

Flank steak  with café de Paris butter,roasted potatoes and fresh beans

150:-

 

TIPS FRÅN KOCKEN | CHEFS´S CHOICE
Parmesangratinerade gäddqueneller med skaldjur, spenat och Chablissås

Parmesan gratinated pike quenelles with seafood, spinach and Chablis sauce

259:-

Helstekt Smögenspätta med höstkantareller, brynt smör och pepparrot

Fried whole plaice with autumn chantarelles,browned butter and horseradish

259:-

 

 

DESSERT

Creme Brûlée

Crème Brûlée

40:-

            

FÖRRÄTTER - STARTERS

Toast skagen
Toast with a mix of Prawns, dill and mayonnaise
155:- | 195:-

Råbiff på svensk gårdskalv med tryffelcreme och Pommes allumettes
Tartar of Swedish farm veal  with truffle cream and Pommes allumettes
185:-

Älgcarpaccio med jordärtskocksmajonnäs, syltad kantarell och riven Pecorino
Elk carpaccio with artichoke mayonnaise and Pecorini
185:-

Á LA CARTE 

Smörstekt gösfilé med skogsvamp, rökt sidfläsk, smålök, brandade och friterad lök
Butterfried pike perch with mushroom, smoked pork , brandade och fried onion
345:-

Svensk ryggbiff med ostronskivling, korv på lufttorkad skinka, bakad borettanelök.rökt märgsmör och västerbottenkroketter
Swedish beef with oyster mushrooms, sausage, baked borettane onion, smoked marrow butter and croquettes
385:-

ALLTID PÅ SJÖPAVILJONGEN  - ALWAYS AT SJÖPAVILJONGEN

Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon och brynt smör
Dill- and dijon fried Herring with lingon berries and browned butter
165:-

Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish and shellfish casserole with aioli
225:-

Lenrimmad fjordlax med dillstuvad potatis
Lightly salted Salmon with creamy dill potatoes  
215:-

Räksallad med ägg, avocado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
245:-

Köttbullar med gräddsås, lingon och pressgurka
Meatballs with cream sauce, lingon berries and pickled cucumber
175:-