Á la carte mars

Förrätter/Starters
Toast Skagen
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-/195:-
Toast med löjrom från Bottenviken, finskuren lök och smetana
Toast with bleak roe, onion and smetana
25 g 245:-
45 g 345:-
Råbiff på svensk kalv från Hagshult gård med parmesan, olivolja, citron och vitlök
Veal tartar with parmesan, olive oil, lemon and garlic
185:-
Halstrad kammussla med rökt mandelpotatiscrème, brynt smör och saltrostad mandel
Fried Scallop with smoked almond potato puree, browned butter & salt roasted almond
175:-
Tryffelrisotto med halstrad anklever och rostad lök
Truffle Risotto with fried duck liver and roasted onion
175:-
Fisk / Fish
Parmesangratinerade gäddqueneller i hummersås med skaldjur och spenat
Pike Quenelles in lobster sauce with shellfish and spinach
235:-
Skreirygg med handskalade räkor, pepparrot, pocherat ägg och hollandaise
Skrei with shrimps, horseradish, poached egg and sauce hollandaise
325:-
Kryddstekt marulk med färsk linguine, krabba, vitlök, musselskum och rökt sidfläsk
Spiced fried fillet of angler with linguine, crab, garlic, mussel scum and smoked pork
345:-
Kött / Meat
Wallenbergare med potatispuré, små gröna ärtor, lingon och brynt smör
Veal burger made of minced meat served with potato puree, peas, lingonberries and browned butter
265:-
Dovhjorts-innanlår med spenat, jordärtskocka, karljohansvamp-smör och balsamico-sky
Roast fallow deer with spinach, artichoke, cep butter and balsamico
325:-
Rosastekt Lamm med gräddragen svartkål, picklade senapsfrön och vitlöks- och palsternackspuré
Lamb with creamy kale, pickled mustard seed and garlic-& parsnip puree
345:-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, cream sauce, lingonberries and pickled cucumber
165:-
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill and dijon fried herring with lingonberries, browned butter and potato puree
155:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish and shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
245:-
Lenrimmad Fjordlax med dillstuvad potatis
Lightly salted Salmon with creamy dill potatoes
215:-
Vegetariskt / Vegetarian
Färsk linguini med smörbönor, pocherat ägg, tomat, parmesanskum och pinjenötter
Linguini with butter beans, tomato, parmesan scum and pine nuts
185:-
Dagens tips / Today´s special
Köksmästarens 3-rätters 475:-
Förrätt: Halstrad kammussla med rökt mandelpotatiscrème, brynt smör och saltrostad mandel
Starter: Fried Scallop with smoked almond potato puree, browned butter and salt roasted almond
Varmrätt: Skreirygg med handskalade räkor, pepparrot, pocherat ägg och hollandaise
Main course: Skrei with shrimps, horseradish, poched egg and sauce hollandaise
eller/
or
Varmrätt: Rosastekt lamm med gräddragen svartkål, picklade senapsfrön & vitlöks- och palsternackspuré
Main course: Lamb with creamy kale, pickled mustard seed and garlic- and parsnip puree
Dessert: Chokladfondant med saltkolaglass och kanderade nötter
Dessert: Chocolate fondant with salt caramel ice cream and candied nuts
Desserter / Desserts
Crème Brûlée
Crème Brülée
95:-
Nougatmousse med rostad mandelglass, små munkar och maräng
Nougat mousse with roasted almond ice cream, doughnuts and meringue
125:-
Sjöpaviljongens chokladbit
A piece of chocolate
15:-/st
Chokladfondant med saltkolaglass och kanderade nötter
Chocolat fondant with salt caramel ice cream and candied nuts
135:-