Á la carte Maj 2019

Förrätter/Starters
Toast Skagen
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-
195:-
Carpaccio på Hälleflundra, dill, ostroncreme, löjrom från bottenviken, kavring & brynt smör
Carpaccio on Halibut, dill, oyster cream, roe, caving & browned butter
185:-
Råbiff på Svensk Flank, rökta primörbetor, inlagd tomat, eldad hö emolusion, alumette & Arenka kaviar
Tartar of Swedish Flank steak , smoked beets, pickled tomato, hay emolusion, alumette & Arenka caviar
185:-
Vit Sparris från Tyskland, forellrom, hollandaise, örtsallad & råg krutong
White Asparagus from Germany, roe, hollandaise, herb salad & rye crouton
185:-
Fisk / Fish
Lättrökt Fjällröding med färnkålscrudité, sesamcreme, spenat, forellromsvinegrette & rostade sesamfrön
Smoked Char with fennel crudité, sesame cream, spinach, trout roe vinegrette & roasted sesameseeds
295:-
Sotad tonfisk från Maldiverna, asiatisk buljong, böngroddar, sommar primörer & halstrad kammussla
Blackened tuna from Maldives, Asian broth, bean sprouts, summer vegetables & lightly fried scallop
345:-
Pocherad Hälleflundra, Pico de gallo, Chili & vitlöksfräst rödräka samt blåmusslor
Poached Halibut, Pico de gallo, chili & garlic fried red prawn from Argentina & mussels
365:-
Kött / Meat
Hängmörad Skotsk ryggbiff, auberginepuré, vispat vitlökssmör, sås bordelaise & örtglazerad sparrispotatis
Tenderised beef from Scotland, eggplant puree, whipped garlic butter, sauce bordelaise & herb glazed asparagus potatoes
385:-
Svensk majskyckling från Vikingfågel, blomkålspuré smaksatt med tryffel, vit sparris, madeirasky & frisse´sallad
Swedish corn chicken, cauliflower puree flavored with truffle, white asparagus, Madeira gravy & frisee salad
325:-
Dygnsrökt Brisket, brioche, senap, syrad lök trädgårdssallad med sotad grön sparris från Gotland, vikentomater & jalapeñocreme.
24 hour-smoked brisket, brioche, mustard, soured onion, garden salad with blackened green asparagus from Gotland, bay tomatoes & jalapeno cream.
285:-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, cream sauce, lingonberries and pickled cucumber
175:-
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill and dijon fried herring with lingonberries, browned butter and potato puree
165:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish and shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
245:-
Lenrimmad fjordlax med dillstuvad potatis
Lightly salted salmon with creamy dill potatoes
215:-
Inkokt Lax med Dillmajonnäs, inlagd gurka & kokt potatis
Cold poached salmon with Dill mayonnaise, pickled cucumber & boiled potatoes
235:-
Köksmästarens 3-rätters 545:-
Förrätt/starter - Toast Skagen
Toast with a mix of Prawns, dill & mayonnaise
Varmrätt / Main - Lättrökt Fjällröding
Smoked Char
Eller / Or
Dygnsrökt Bringa
24 hour-smoked brisket
Dessert - Passionsfrukts crème brulee
Passion fruit crème brulee
Desserter / Desserts
Valhrona Chokladmousse med lakrits crisp, gräddfilssorbet, manjaricreme & hallon
Valrhona Chocolate mousse with licorice crisp, sour cream sorbet, manjari cream & raspberry
135:-
Citrontarte med Italiensk Maräng
Lemon tart with Italian meringue
125:-
Sjöpaviljongens chokladbit
A piece of chocolate
15:-/st
Creme Brulee smaksatt med Passionsfrukt
Passion fruit flavored crème brulee
95:-
Sällskap om 10 personer och fler
Vänligen kontakta restaurangen via mail för meny & information
info@sjopaviljongen.se