Á la carte januari

Menyn gäller från och med 4 januari.

Förrätter/Starters
Toast Skagen
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-/195:-
Toast med löjrom från Bottenviken, finskuren lök & smetana
Toast with bleak roe, onion & smetana
25 g 245:-
45 g) 345:-
Råbiff på svensk kalv, parmesan, olivolja, citron och vitlök
Veal tartar with parmesan, olive oil, lemon & garlic
185:-
Friterad bläckfisk med teriyakisås, senapsmajonnäs och salladslök
Deep-fried squid with teriyaki sauce, mustard mayonnaise & spring onion
145:-
Tryffelrisotto med halstrad anklever och rostad lök
Truffle Risotto with fried duck liver & roasted onion
175:-
Fisk / Fish
Parmesangratinerade gäddqueneller i hummersås med skaldjur & spenat
Pike quenelles in lobster sauce with shellfish & spinach
235:-
Pocherad torskrygg med handskalade räkor, ägg, färskriven pepparrot & brynt smör
Poached cod with shrimps, egg, horseradish and browned butter
325:-
Kryddstekt marulk med färsk linguine, krabba, vitlök, musselskum & rökt sidfläsk
Spiced fried fillet of angler with linguine, crab, garlic, mussel scum & smoked pork
345:-
Kött / Meat
Wallenbergare med potatispuré, små gröna ärtor, lingon och brynt smör
Veal burger made of minced meat served with potato puree, peas, lingonberries & browned butter
265:-
Dovhjorts-innanlår med spenat, jordärtskocka,karljohansmör & balsamico-sky
Roast fallow deer with spinach, artichoke, cep butter & balsamico
325:-
Svensk entrecôte med brynt soja smör, salladslök, rostad lök, pommes frites & aioli
Entrecôte with browned soya butter, spring onion, roasted onion, chips & aioli
345:-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon & pressgurka
Meatballs with potato purée, cream sauce, lingonberries & pickled cucumber
165-
Dill-& dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör & potatispuré
Dill-& dijon fried herring with lingonberries, browned butter & potato puree
155:-
Sjöpaviljongens fisk- & skaldjursgryta med aiolipuré
Fish & shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
245:-
Vegetariskt / Vegetarian
Färsk linguini med smörbönor, tomat, parmesan skum och pinjenötter
Linguini with butter beans, tomato, parmesan scum and pine nuts
185:-
Dagens tips / Today´s special
Köksmästarens 3-rätters 465:-
Förrätt: Toast Skagen
Starter: Toast with a mix of prawns, dill & mayonnaise
Varmrätt: Parmesangratinerade gäddqueneller i hummersås med skaldjur & spenat
Main course: Pike quenelles in lobster sauce with shellfish & spinach
eller/
or
Varmrätt: Wallenbergare med potatispuré, små gröna ärtor, lingon och brynt smör
Main course: Veal burger made of minced meat served with potato puree, peas, lingonberries & browned butter
Dessert: Crème Brûlée
Dessert: Crème Brülée
Desserter / Desserts
Crème Brûlée
Crème Brülée with liquorice
95:-
Nougatmousse med rostad mandelglass, små munkar och maräng
Nougat mousse with roasted almond ice cream, doughnuts & meringue
125:-
Sjöpaviljongens chokladbit
A piece of chocolate
15:-/st
Karamelliserade äpplen med kolassås, kanelglass, gräddfil & brynt smör
Caramelized Apples with caramel sauce, cinnamon ice cream & browned butter
125:-
Ost / Cheese