Á la carte fr. o. m 1 mars

Förrätter/Starters
Toast Skagen med Kalixlöjrom
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-/195:-
Kalixlöjrom med finskuren rödlök,smetana och smörstekt bröd
Toast with bleak roe
245:-/345:-
Råbiff på svensk flankstek, sesamdressing, salladslök, rädisor, vaktelägg och yozocrème
Tartar with sesame dressing, spring onion, radish, quail egg and yuzo cream
185:-
Iberico Cebo Skinka, kronärtskocksmajonnäs,tapenade och surdegskrutonger
Iberico Cebo Ham, artichoke mayonnaise, tapenade and croutons
175:-
Fisk / Fish
Smörstekt Sjötungsrullad med, kammussla,havskräftstjärt, spenat, persiljécrème och brynt smör smaksatt med soja & serveras med pommes duchesse
Fried Sole roulade , scallop, spinach, & browned butter with soya, parsley cream & served with pommes duchesse
365:-
Smörstekt Lofotentorsk, rotsellericrème, enrisrökt sidfläsk, blåmusslor samt musselskum och bondbönor
Fried Cod from Lofoten, celeriac puré, smoked pork, mussel gravy and broad beans
325
Kött / Meat
Hjort med rostad jordärtskocka, crème på karljohansvamp, karljohankrokett, inlagd shiitake & baconolja
Venison with roasted artichoke, cep cream, cep croquette, pickled shiitake & bacon oil
345:-
Biff med kappa, krispig ostronskivling, sås bordelaise, rökt märgsmör och pommes frites
Sirloin steak crispy oyster mushroom, sauce Bordelaise, smoked marrow butter and French fries
335:-
Wallenbergare med potatispuré,små ärtor, lingon och brynt smör
Veal burger made of minced meat served with potato puré, peas, lingonberries and browned butter
265:-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill- and dijon fried herring with lingon berries, browned butter and potato puree
155:-
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, creamy sauce, pickled cucumber and lingon berries
165:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish- and shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
245:-
Lenrimmad fjordlax med dillstuvad potatis
Lightly salted Salmon with creamy dill potatoes
215:-
Vegetariskt / Vegetarian
Veckans vegetariska
Our vegetarian dish of the week
175:-
Dagens tips / Today´s special
Fråga oss gärna!
Please ask for today´s special!
Köksmästarens 3-rätters
Förrätt: Iberico Cebo-skinka med kronärtskocksmajonnäs, tapenade och surdegskrutonger
Oberico Cebo Ham,artichoke mayonnaise, tapenade and croutons
Varmrätt/Köksmästarens fisk: Smörstekt Lofotentorsk med rotsellericreme, enrisrökt sidfläsk, blåmusslor, musselskum och bondbönor
Fried Cod from Lofoten, celeriac puree, smoked pork, mussel gravy and broad beans
eller/
Varmrätt/Köksmästarens kött: Wallenbergare med potatispuré, små ärtor, lingon och brynt smör
Vealburger made of minced meat served with potato puree, peas, lingonberries and browned butter
Dessert: Crème brûlée
Crème Brûlé
Desserter / Desserts
Chokladfondant med mjölkchokladglass, gräddfil & kanderade hasselnötter
Chocolate fondant with milk chocolate ice cream & hazelnuts coat with suger
135:-
Sjöpaviljongens chokladbit
A piece of chocolate
15:-/st
Passionsfrukts -tiramisu med saltlakritsglass, hallonmousse och frystorkade hallon
Passion fruit Tiramisu with liquorice ice cream, and rasberry mousse
125:-
Crème Brûlé
Crème Brûlé
95:-
Ost / Cheese