Á la carte februari

Förrätter/Starters
Toast Skagen
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-/195:-
Toast med löjrom från Bottenviken, finskuren lök och smetana
Toast with bleak roe, onion and smetana
25 g 245:-
45 g 345:-
Råbiff på svensk kalv från Hagshult gård med parmesan, olivolja, citron och vitlök
Veal tartar with parmesan, olive oil, lemon and garlic
185:-
Skummad trattkantarellsoppa och pocherat ägg med frasiga skreikinder
Trumpet chanterelle soup with poached egg and crispy skrei cheeks
165:-
Tryffelrisotto med halstrad anklever och rostad lök
Truffle Risotto with fried duck liver and roasted onion
175:-
Fisk / Fish
Parmesangratinerade skreislag i chablissås med handskalade räkor, sockerärtor och pommes duchesse
Skrei au gratin with white wine sauce shrimps, suger peas and pommes duchesse
295:-
Sojaglacerad skreirygg med rostad jordärtskocka, forellrom, smörat skaldjursskum och rostade sesamfrön
Soya glazed skrei with roasted artichoke, trout roe, shellfish sauce and roasted sesame seeds
345:-
Kryddstekt marulk med färsk linguine, krabba, vitlök, musselskum och rökt sidfläsk
Spiced fried fillet of angler with linguine, crab, garlic, mussel scum and smoked pork
345:-
Kött / Meat
Wallenbergare med potatispuré, små gröna ärtor, lingon och brynt smör
Veal burger made of minced meat served with potato puree, peas, lingonberries and browned butter
265:-
Svensk dovhjorts-innanlår med spenat, jordärtskocka, karljohansvamp-smör och balsamico-sky
Roast fallow deer with spinach, artichoke, cep butter and balsamico
325:-
Svensk entrecôte med brynt soja smör, salladslök, rostad lök, pommes frites och aioli
Entrecôte with browned soya butter, spring onion, roasted onion, chips and aioli
345:-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, cream sauce, lingonberries and pickled cucumber
165:-
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill and dijon fried herring with lingonberries, browned butter and potato puree
155:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aiolipuré
Fish and shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
245:-
Vegetariskt / Vegetarian
Färsk linguini med smörbönor, pocherat ägg, tomat, parmesanskum och pinjenötter
Linguini with butter beans, tomato, parmesan scum and pine nuts
185:-
Dagens tips / Today´s special
Köksmästarens 3-rätters 465:-
Förrätt: Skummad trattkantarellsoppa och pocherat ägg med frasiga skreikinder
Starter: Trumpet Chanterelle soup with poached egg and crispy skrei cheeks
Varmrätt: Sojaglacerad skreirygg med rostad jordärtskocka, forellrom, smörat skaldjursskum och rostade sesamfrön
Main course: Soya glazed skrei with roasted artichoke, trout roe, shellfish sauce and roasted sesame seeds
eller/
or
Varmrätt: Parmesangratinerade skreislag i chablissås med handskalade räkor, sockerärtor och pommes duchesse
Main course: Skrei au gratin with white wine sauce shrimps, sugar peas and pommes duchesse
Dessert: Crème Brûlée
Dessert: Crème Brülée
Desserter / Desserts
Crème Brûlée
Crème Brülée with liquorice
95:-
Nougatmousse med rostad mandelglass, små munkar och maräng
Nougat mousse with roasted almond ice cream, doughnuts and meringue
125:-
Sjöpaviljongens chokladbit
A piece of chocolate
15:-/st
Karamelliserade äpplen med kolassås, kanelglass, gräddfil och brynt smör
Caramelized Apples with caramel sauce, cinnamon ice cream and browned butter
125:-