Á la carte april

Förrätter/Starters
Toast Skagen
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-/195:-
Vit sparris med hollandaise & svensk lufttorkad skinka från Hamsen
White asparagus with hollandaise sauce & Aair dryed ham från Hamsen
185:-
Råbiff på svensk kalv från Hagshult gård med parmesan, olivolja, citron och vitlök
Veal tartar with parmesan, olive oil, lemon and garlic
185:-
VEGETARISK: Vit sparris med hollandaisesås
VEGETARIAN: White asparagus with hollandaise sauce
185:-
Toast med löjrom från bottenviken, finskuren lök & smetana
Toast with bleak roe, onion & smetana
(25 g) 245:-/
(45 g) 345:-
Råbiff på svensk kalv från Hagshult gård med parmesan, olivolja, citron & vitlök
Veal tartar with parmesan, lemon & garlic
185:-
Fisk / Fish
Skreirygg med handskalade räkor, pepparrot, pocherat ägg och hollandaise
Skrei with shrimps, horseradish, poached egg and sauce hollandaise
325:-
Ugnsbakad fjällrödingfilé med mandelpotatiscrème, krispig ostronskivling, löjrom från Bottenviken samt citronsmetana
Baked fillet of Charr with almond potato puree, crispy oyster mushroom, bleak roe & lemon smetana
325:-
Smörstekta rödtungsfileer med linguine, krabba, vitlök, musselskum & rökt sidfläsk
Fried fillet of witch with linguine, crab, garlic, mussel sauce & smoked pork
345:-
Kött / Meat
Wallenbergare med potatispuré, små gröna ärtor, lingon och brynt smör
Veal burger made of minced meat served with potato puree, peas, lingonberries and browned butter
265:-
Svensk majsanka från vikingfågel,ramslökspolenta, karamelliserad lök och ankconfi
Corn Duck with ramsons polenta, caramellized onion and duck confit
325:-
Rosastekt Lamm med gräddragen svartkål, picklade senapsfrön och vitlöks- och palsternackspuré
Lamb with creamy kale, pickled mustard seed and garlic-& parsnip puree
345:-
Biff Rydberg med rå äggula & senapsgrädde
Diced Beef with fried potatoes, onions, egg yolk & mustard cream
295:-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, cream sauce, lingonberries and pickled cucumber
165:-
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill and dijon fried herring with lingonberries, browned butter and potato puree
155:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish and shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
245:-
Lenrimmad fjordlax med dillstuvad potatis
Lightly salted salmon with creamy dill potatoes
215:-
Vegetariskt / Vegetarian
Bakad spetskål med blomkålscrème, tryffel, rostade hasselnötter, brynt smör och toppmurklor,
Baked pointed cabbage with truffle, roasted hazelnuts, browned butter and black morel
215:-
Dagens tips / Today´s special
Köksmästarens 3-rätters 475:-
Förrätt: Vit Sparris med hollandaisesås, svensk lufttorkad skinka från Hamsen
Starter: White asparagus with hollandaise sauce and air dryed ham från Hamsen
Varmrätt: Ugnsbakad fjällrödingfilé med mandelpotatiscrème, krispig ostronskivling,löjrom från Bottenviken samt citronsmetana
Main course: Baked fillet of Charr with almond potato puree, crispy oyster mushroom,bleak roe and lemon smetana
eller/
or
Varmrätt: Svensk majsanka från vikingfågel, ramslökspolenta, karamelliseralök och ankconfi
Main course: Corn duck with ramsons polenta,caramellized onion and duck confit
Dessert: Consommé på glasrabarber, pistagemousse och vaniljglass
Dessert: Consommé of rhubarb pisachio mousse and vanilla ice cream caramel ice cream & candied nuts
Desserter / Desserts
Crème Brûlée
Crème Brülée
95:-
Consommé på glasrabarber, pistagemousse och vaniljglass
Consommé of rhubarb pisachio mousse and vanilla ice cream caramel ice cream & candied nuts
125:-
Sjöpaviljongens chokladbit
A piece of chocolate
15:-/st
Chokladfondant med saltkolaglass och kanderade nötter
Chocolat fondant with salt caramel ice cream and candied nuts
135:-
Á la carte för sällskap om 8 personer och fler
Förrätter/Starters
Toast Skagen
Toast with a mix of prawns, dill & majonnäs
155:-
VEGETARISK: Vit sparris med hollandaisesås
VEGETARIAN: White asparagus with hollandaise sauce
185:-
Råbiff på svensk kalv från Hagshult gård med parmesan, olivolja, citron & vitlök
Veal Tartar with parmesan, lemon and garlic
185:-
Varmrätter/Main courses
Ugnsbakad fjällrödingfilé med mandelpotatiscrème, krispig ostronskivling löjrom från Bottenviken samt citronsmetana
Baked fillet of charr with almond potato puree, crispy oyster mushroom, bleak roe & lemon smetana
325:-
Svensk majsanka från vikingfågel, ramslökspolenta, karamelliseralök och ankconfit
Corn duck with ramsons polenta,caramellized onion and duck confit
325:-
VEGETARISK: Bakad spetskål, blomkålscrème med tryffel, rostade hasselnötter, brynt smör och toppmurklor,
VEGETARIAN: Baked Pointed Cabbage with truffle, roasted hazelnuts, browned butter and black morel
185:-
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill and Dijon fried herring with lingonberries, browned butter and potato puree
155:-
Sjöpaviljongens fisk-och skaldjursgryta med aioli
Fish and shellfish casserole with aioli
225:-
Lenrimmad fjordlax med dillstuvad potatis
Lightly salted salmon with creamy dill potatoes
215:-
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon & pressgurka
Meatballs with potato purée, cream sauce,lingonberries & pickled cucumber
165:-
Desserter/Desserts
Crème Brûlée
Crème Brûlée
95:-
Consommé på glasrabarber, pistagemousse & vaniljglass
Consommé of rhubarb pisachio mousse with vanilla ice cream
125:-