Á la carte

Denna meny serveras endast efter 14.30 och helger på Sjöpaviljongen. Vänligen se vår lunch-meny under fliken "Wärdshuslunch".

Förrätter/Starters
Toast Skagen
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
165:-
205:-
Kalixlöjrom med finskuren lök, smetana och smörstekt toast
Caviar from Kalix with onion, smetana and butterfried toast
255:-
365:-
Tångrom med finskuren lök, smetana och smörstekt toast
Seaweed Caviar with onion, smetana and butter fried toast
145:-
Råbiff på svenskt gårdskött, jordärtskocks och tryffelemulsion, syltade kantareller,rostade hasselnötter och blomsterkrasselök
Tartar on Swedish farm meat, Jerusalem artichoke,truffle emulsion ,pickled chantarelles, roasted hazelnuts and flower cress
185:-
275:-
Lättrökta argentinska rödräkor med kräftbuljong, misomajonnäs och picklad chili
Argentinian smoked red prawns with crayfish broth, miso mayonnaise and pickled chili
175:-
Fisk / Fish
Torskrygg provencal med chorizo, kronärtskocka, oliver, tomat, rouille och sikrom
Cod loin provencal with chorizo, artichoke, olives, tomato, rouille and caviar
345:-
Smörstekt hel rödtunga med frasig ostronskivling, havskräfta och brynt algsmör
Butter fried whole witchflounder with crispy oyster slicing, langoustine and browned seaweed butter
365:-
Vegetarisk förrätt / Vegetarian starter
Tångrom med finskuren lök, smetana och smörstekt toast
Seaweed caviar with onion, smetana and butterfried toast
145:-
Vegetariskt/ Vegetarian
Västerbottenkrokett med rostad vitlök, palsternackspuré, smörstekta kantareller, skogssvampskum och rostade hasselnötter
Västerbotten croquette with roasted garlic,parsnip puré, butter fried chantarelles, forest mushroom foam and roasted hazelnuts
265:-
Kött / Meat
Bourguignon på rådjur med potatispuré
Bourguignon of venison with potato puré
275:-
Svensk dovhjortsinnanlår med karamelliserad endive, västerbottenkrokett, rostad vitlök-och palsternackspuré samt viltsky
Swedish fallow deer thights with caramellized endive, swedish cheese, roasted garlic and parsnip puree and game gravy
345:-
Kalvrygg med smörstekt kalvbräss, rostad jordärtskockspuré, färska kantareller, bondbönor, salladslök och grönpepparsky
Veal loin with butter-fried veal braised, roasted jerusalem artichoke puree, fresh chantarelles, broad beans, spring onion and green pepper gravy
385 :-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, cream sauce, lingonberries and pickled cucumber
175:-
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill and dijon fried herring with lingonberries, browned butter and potato puree
165:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish and shellfish casserole with aioli
225:-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Cured salmon with dill stewed potatoes
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
255:-
Desserter / Desserts
Crème Brûlée
Crème Brûlé
115:-
Chokladfondant med mjölkchokladglass, apelsin, yoghurt och karamelliserad vit choklad
Chocolate fondant with milk chocolate ice cream,orange, yoghurt and caramelized white chocolate
135:-
Varma hjortron med vaniljmunk,mandelflarn och vaniljglass
warm cloudberries with vanilla doughnut, almond crisp and vanilla ice cream
135:-
Sällskap om 10 personer och fler
Vänligen kontakta restaurangen via mail för meny & information
info@sjopaviljongen.se
Köksmästarmeny | Chef´s menu
Förrätt: Lättrökta argentinska rödräkor med kräftbuljong,misomajonnäs och picklad chiligrad prästost
Starter: Argentinian smoked red prawns with crayfish broth, miso mayonnaise and pickled chiliwith butterfried chantarelles and cheese
Varmrätt Boeuf Bourguignon med potatispuré
Main Boeuf Bourguignon with potato puré
Dessert: Crème Brûlèe
Dessert: Crème Brûlée
Pris trerättersmeny: 545:-