Á la carte

Denna meny serveras endast kvällstid och helger på Sjöpaviljongen. Vänligen se vår lunch-meny under fliken "Wärdshuslunch".

Förrätter/Starters
Toast Skagen
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-
195:-
Kalixlöjrom med finskuren lök, smetana och smörstekt toast
Caviar from Kalix with onion, smetana and butterfried toast
245:-
345
Tångrom med lök, smetana och smörstekt toast
Seaweed caviar with onion, smetana and butterfried toast
145:-
Matjesill från Norröna med lök,hackat ägg,brynt smör och gräddfil
Matjes herring with onion,egg,browned butter and sour cream
175:-
Råbiff på svenskt gårdskött,soja,vitlök,ingefära,sesamolja och vaktelägg
Tartar of Swedish farmyard meat with soya, garlic,ginger,sesame oil and quail eggs
185:-
Färsk vit sparris med hollandaisesås,örtsallad och lufttorkad skinka
White asparagus with sauce hollandaise, herb sallad and air dried ham
175:-
Fisk / Fish
Sojaglacerad skreirygg med rostad jordärtskocka, forellrom, sesamcrème och rostade sesamfrön
Soya glazed Skrei with roasted Jerusalem artichoke, trout roe, sesame cream and roasted sesame seed
345:-
Friterat skreislag med parmesan och mandelpotatispuré, friterad kapris, handskalade räkor, brynt smör och krutonger
Fried Skrei with almond potato puree ,fried capers,shrimps,browned butter and crütons
295:-
Kall inkokt Lax med dillmajonnäs och picklade grönsaker
Cold poched salmon with dill mayonnaise and pickled vegetables
265:-
Vegetariskt/ Vegetarian
Friterad Rotselleri med vit böncrème, kronärtskockor barigoule, skogssvampskum med grillad portabello, mandelpotatischips och jalapenovinägrett
Fried celeriac with white bean creme, artichoke barigoule , forest mushroom foam with grilled portabello, almond potato chips and jalapeno vinaigrette
245-:
Kött / Meat
Svensk dovhjortsinnanlår med rostade hasselnötter, krispig ostronskivling, liten hjortchoritzo, friterad rotselleri och mandelpotatispuré
Fallow deer with roasted hazelnuts, crispy oyster mushroom, venison sausage, fried celeriac and almond potato puree
345:-
Wallenbergare med små gröna ärtor,potatispuré,rårörda lingon och brynt smör
Wallenbergare(hamburger made of minced veal)served with peas,potato puree,lingonberries and browned butter
265:-
Örtfylld Svensk Lammentrecôte med ramslök, potatisgratäng, grön sparris och lammskyh senapsgrädde
Herb filled Lamb entrecôte with ramsons,potatoes au gratin, goat cheese, green asparagus and lamb gravy
295 :-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, cream sauce, lingonberries and pickled cucumber
175:-
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill and dijon fried herring with lingonberries, browned butter and potato puree
165:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish and shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
255:-
Påsk meny 3-rätter 525:-
Förrätt/starter Matjesill från Norröna med lök, hackat ägg, brynt smör och gräddfil
Matjes herring with onion, egg browned butter and sour cream
Förrätt/starter:Färsk vit sparris med hollandaisesås, örtsallad och lufttorkad skinka
White asparagus with sauce hollandaise, herb salad and air-dried ham
Varmrätt/
Varmrätt/ Main course: Kall inkokt Lax med dillmajonnäs och picklade grönsaker
Cold poched salmon with dill mayonnaise and pickled vegetables
Varmrätt/ Main course:Örtfylld svensk lammentrecôte med ramslök,potatisgratäng,färsk grön sparris och lammsky
Herb filled lamb entrecôte with ramsons, potatoes au gratin,goat cheese, green asparagus and lamb gravy
Dessert/ sweets Bakade rabarber, havresmul,vaniljsås och vaniljparfait
Baked rhubarb,crunch,custard and vanilla parfait
Desserter / Desserts
Crème Brûlée med lakrits
Crème Brûlé with liquorice
95:-
Chokladcrêpes med apelsin, chokladglass, varm chokladsås och maränger
Crêpes with chocolate, orange, chocolate ice cream, chocolate sauce and meringue
135:_
Bakade rabarber, havresmul, vaniljsås och vaniljparfait
Baked rhubarb, crunch, custard and vanilla parfait
125:-
Sällskap om 10 personer och fler
Vänligen kontakta restaurangen via mail för meny & information
info@sjopaviljongen.se