Á la carte

Denna meny serveras endast efter 14.30 och helger på Sjöpaviljongen. Vänligen se vår lunch-meny under fliken "Wärdshuslunch".

Förrätter/Starters
Toast Skagen
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
165:-
205:-
Kalixlöjrom med finskuren lök, smetana och smörstekt toast
Caviar from Kalix with onion, smetana and butterfried toast
255:-
365:-
Tångrom med finskuren lök, smetana och smörstekt toast
Seaweed Caviar with onion, smetana and butter fried toast
145:-
Toast på Levainbröd med smörstekta kantareller och lagrad prästost
Toast with butterfried chantarelles and cheese
195:-
255:-
Råbiff på svenskt gårdskött, friterad kapris, rödbetor, ramslök, tryffel och alumettpotatis
Tartar of swedish farmyard meat with fried capers, beets, ramsons ,truffle and allumette potatoes
185:-
275:-
Lättrökta argentinska rödräkor med kräftbuljong, misomajonnäs och picklad chili
Argentinian smoked red prawns with crayfish broth, miso mayonnaise and pickled chili
175:-
Fisk / Fish
Torskrygg provencal med choritzo, kronärtskocka, oliver, tomat, rouille och sikrom krondillskräm, fänkål och en ljummen kräfta
Cod loin provencal with choritzo, artichoke, olives, tomato, rouille and caviar
345:-
Smörstekt hel rödtunga med frasig ostronskivling, havskräfta och brynt algsmörentinsk rödräka, brynt sojasmör och sotad lime
Butter fried whole witchflounder with crispy oyster slicing, langoustine and browned seaweed butter
365:-
Vegetarisk förrätt / Vegetarian starter
Tångrom med finskuren lök, smetana och smörstekt toast
Seaweed caviar with onion, smetana and butterfried toast
145:-
Toast på levain bröd med smörstekta kantareller och lagrad prästost
Toast with butterfried chantarelles and cheese
195:-/ 255:-
Vegetariskt/ Vegetarian
Västerbottenkrokett med rostad vitlök, palsternackspuré, smörstekta kantareller, skogssvampskum och rostade hasselnötter
Västerbotten croquette with roasted garlic,parsnip puré, butter fried chantarelles, forest mushroom foam and roasted hazelnuts
265:-
Kött / Meat
Rödvinbrässerade oxkinder med mandepotatislpuré smaksatt med tryffel samt smörslungade brytbönor
Red wine braised oxcheeks with almond potato puree flavoured with truffle and butter-tossed green beans
275:-
Svensk dovhjortsinnanlår med karamelliserad endive, västerbottenkrokette, rostad vitlök-och palsternackspuré samt vensk majskyckling från vikingfågel med friterat kycklinglårfilé, sardellcrème, sotad gotländsk sparris, parmesan och friterad färskpotatis
Swedish fallow deer thights with caramellized endive, swedish cheese, roasted garlic and parsnip puree and game gravy
345:-
Kalvrygg med smörstekt kalvbräss, rostad jordärtskockspuré, färska kantareller, bondbönor, salladslök och grönpepparsky
Veal loin with butter-fried veal braised, roasted jerusalem artichoke puree, fresh chantarelles, broad beans, spring onion and green pepper gravywedish beef with chili, jalapeno and marrow butter ,roasted sesame seeds, Pico de gallo and chips
385 :-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, cream sauce, lingonberries and pickled cucumber
175:-
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill and dijon fried herring with lingonberries, browned butter and potato puree
165:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish and shellfish casserole with aioli
225:-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Cured salmon with dill stewed potatoes
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
255:-
Desserter / Desserts
Crème Brûlée
Crème Brûlé
115:-
Mandelkaka med yoghurtmousse, blåbärskräm, granola, blåbärsglass och färska blåbär
Almond cake with yoghurt mousse, blueberry cream granola, blueberry ice cream and fresh blueberries
125:-
Varma hjortron med vaniljmunk,mandelflarn och vaniljglass
warm cloudberries with vanilla doughnut, almond crisp and vanilla ice creamChocolate mousse with nougat , sour cream, chocolate ice cream, raspberry and salt roasted hazelnuts
135:-
Sällskap om 10 personer och fler
Vänligen kontakta restaurangen via mail för meny & information
info@sjopaviljongen.se
Köksmästarmeny | Chef´s menu
Förrätt: Lättrökta argentinska rödräkor med kräftbuljong,misomajonnäs och picklad chiligrad prästost
Starter: Argentinian smoked red prawns with crayfish broth, miso mayonnaise and pickled chiliwith butterfried chantarelles and cheese
Varmrätt: Rödvinsbrässerade oxkinder med mandelpotatispuré smaksatt med tryffel samt smörslungade brytbönorWallenbergare med små gröna ärtor, potatispuré, rårörda lingon och brynt smör
Main course: Red wine braised ox cheeks with almond potato puree favoured with truffles and butter-tossed break beansWallenbergare ( hamburger made of minced veal) served with peas, potato puree, lingonberries and browned butter
Dessert: Crème Brûlèe
Dessert: Crème Brûlée
Pris trerättersmeny: 545:-