Á la carte

Denna meny serveras endast kvällstid samt helger på Sjöpaviljongen, vänligen se vår lunch-meny under fliken "Wärdshuslunch".

Förrätter/Starters
Toast Skagen
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-
195:-
Kalixlöjrom med finskuren lök, smetana och smörstekt toast
Caviar from Kalix with onion, smetana and butterfried toast
245:-
345
Tångrom med lök, smetana och smörstekt toast
Seaweed caviar with onion, smetana and butterfried toast
145:-
Råbiff på svensk gårdskalv med tryffelcrème, pommes allumettes och hasselnötter
Tartar of Swedish farmyard veal with truffle cream, hazelnuts and pommes allumettes
185:-
Gratinerad getost med valnötter och örtsallad
Chèvre chaud with walnuts and herb salad
135:-
Fisk / Fish
Ugnsbakad fjällröding med sallad på blodgrape, fänkål, rädisor och koriander serveras med smörsås , ingefära och chili
Roast artic char with salad of ruby grape, fennel, radish ,cilantro served with buttersauce with ginger and chili
295:-
Smörstekt gösfilé med med halstrad kammussla, brysselkål, musselskum samt kavring och jalapenomajonnäs
Butterfried fillet of pike-perch with scallop, brussels sprouts , mussel sauce, dark rye bread and jalapeno mayonnaise
345:-
Vegetariskt/ Vegetarian
Confiterade jordärtskockor med syrad pumpa, karamelliserad spetskål, ostronskivling, grönkål, brynt smör och tryffel
Confited artichokes with pumpkin, caramelized lace cabbage, oyster mushroom,kale, browned butter and truffle
245-:
Kött / Meat
Pärlhöna med rostad vitlök, palsternackspuré, savoykål, karl-johansvamp och vitlökssky
Guinea hen with roasted garlic, parnsnippuree, savoycabbage, porcini and garlic gravy
265:-
Svensk biff med bearnaisesås med tomatsallad, edamamebönoroch pommes frites
Swedish beef with sauce béarnaise ,tomato salad, soybeans served with chips
385:-
Wallenbergare med små gröna ärtor,potatispuré,rårörda lingon och brynt smör
Wallenbergare(hamburger made of minced veal)served with peas,potato puree,lingonberries and browned butter
265:-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, cream sauce, lingonberries and pickled cucumber
175:-
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill and dijon fried herring with lingonberries, browned butter and potato puree
165:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish and shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
255:-
Köksmästarens 3-rätters 345:- (endast i januari-februari)
Förrätt/starter - Gratinerad getost med valnötter och örtsallad
Chèvre chaud with walnuts and herb salad
Varmrätt alt 1 / Main -Ugnsbakad fjällröding med sallad på blodgrape, fänkål, rädisor och koriande
Ovenbaked char with salad of ruby grapefruit, fennel, radish , cilantro and butter sauce with ginger and lime
Varmrätt alt 2-Pärlhöna med rostad vitlök, palsternackspuré, savoykål, karljohan svamp och vitlöksky
Guinea hen with roasted garlic, parnsnip puree, green cabbage , porcini and garlic gravy
Varmrätt alt 3-Confiterade jordärtskockor med syrad pumpa, karamelliserad spetskål, ostronskivling, grönkål, brynt smör och tryffel
Confited artichokes with pumpkin, caramelized lace cabbage, oyster mushroom,kale, browned butter and truffle
Dessert Vit chokladmousse med hallonsorbet och rostad choklad
White chocolate mousse served with raspberry sorbet and roasted chocolate
Desserter / Desserts
Valrhona Chokladfondant fylld med nougat. kaffeglass och kanderade nötter
Valrhona chocolate fondant stuffed with nougat. Coffee ice cream and candied nuts
135:-
Crème Brûlée med lakrits
Crème Brûlé with liquorice
95:-
Vit chokladmousse med hallonsorbet och rostad vit choklad
White chocolate mousse served with rasperry sorbet and roasted white chocolate
95:_
Sällskap om 10 personer och fler
Vänligen kontakta restaurangen via mail för meny & information
info@sjopaviljongen.se