Á la carte

Denna meny serveras från och med 28 november och endast kvällstid på Sjöpaviljongen, vänligen se vår lunch-meny under fliken "Wärdshuslunch".

Förrätter/Starters
Toast Skagen
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-
195:-
Kalixlöjrom med rökt mandelpotatispuré, brynt smör och alumettepotatis
Caviar from Kalix with almond potatoes,browned butter and alumette potatoes
245:-
Halstrad misoglacerad anklever med karamelliserade fikon, örtsallad och fikonvinägersky
Fried miso glaced duck liver with caramelized figs, herb salad and fig vinegar sauce
185:-
Råbiff på svensk gårdskalv med tryffelcrème, pommes allumettes och hasselnötter
Tartar of Swedish farmyard veal with truffle cream, hazelnuts and pommes allumettes
185:-
Fisk / Fish
Lutfisk med klassiska tillbehör (bacon, små gröna ärtor, skirat smör och béchamel)
Boiled ling with bacon, peas, cleryfied butter and sauce bechamelButterfried pike -perch with mushrooms, smoked pork, onions, brandade and fried onions
245:-
Smörstekt gösfilé med med halstrad kammussla, brysselkål, musselskum samt kavring och jalapenomajonnäs
Butterfried fillet of pike-perch with scallop, brussels sprouts , mussel sauce, dark rye bread and jalapeno mayonnaise
345:-
Vegetariskt/ Vegetarian
Confiterade jordärtskockor med syrad pumpa, karamelliserad spetskål, ostronskivling, grönkål, brynt smör och tryffel
Confited artichoks with pumpkin, caramelized lace cabbage, oyster mushroom,kale, browned butter and truffle
225-:
Kött / Meat
Svenskt rådjur med pumpapuré, apelsinkokt pumpa, bondbönor, rostad jordärtskocka och grönpepparsky
Swedish Venison with orange boiled pumpkin, broad beans, roasted Jerusalem artichoke and green pepper gravy
345:-
Svensk biff med bearnaisesås, bakad tomat, edamamebönor samt pommes frites
Swedish beef with sauce béarnaise ,baked tomato, soybeans served with chips
385:-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, cream sauce, lingonberries and pickled cucumber
175:-
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill and dijon fried herring with lingonberries, browned butter and potato puree
165:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish and shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
255:-
Köksmästarens 3-rätters 545:-
Förrätt/starter - Kalixlöjrom med rökt mandelpotatispuré, brynt smör och alumettepotatis
Caviar from Kalix with almond potatoes, browned butter and alumette potatoes
Varmrätt / Main - Ångad Lofoten-torsk med handpillade räkor, hackat ägg, brynt smör och färskriven pepparrot
Cod with prawns, egg, browned butter och horseradish
Dessert - Crème Brûlée med lakrits
Crème Brûlé with liquorice
Desserter / Desserts
Valrhona Chokladfondant fylld med nougat. kaffeglass och kanderade nötter
Valrhona chocolate fondant stuffed with nougat. Coffee ice cream and candied nuts
135:-
Crème Brûlée med lakrits
Crème Brûlé with liquorice
95:-
Julens dessertbord
Christmas grand dessert
135:-
Sällskap om 10 personer och fler
Vänligen kontakta restaurangen via mail för meny & information
info@sjopaviljongen.se