Á la carte

Denna meny serveras från och med 7 Januari 2020 och endast kvällstid på Sjöpaviljongen, vänligen se vår lunch-meny under fliken "Wärdshuslunch".

Förrätter/Starters
Toast Skagen
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-
195:-
Kalixlöjrom med finskuren lök, smetana och smörstekt toast
Caviar from Kalix with onion, smetana and butterfried toast
245:-
345
Tångrom med lök, smetana och smörstekt toast
Seaweed caviar with onion, smetana and butterfried toast
145:-
Råbiff på svensk gårdskalv med tryffelcrème, pommes allumettes och hasselnötter
Tartar of Swedish farmyard veal with truffle cream, hazelnuts and pommes allumettes
185:-
Gratinerad getost med valnötter och örtsallad
Chèvre chaud with walnuts and herb salad
135:-
Fisk / Fish
Ugnsbakad fjällröding med sallad på blodgrape, fänkål, rädisor och koriander serveras med smörsås , ingefära och chili
Roast artic char with salad of ruby grape, fennel, radish ,cilantro served with buttersauce with ginger and chili
295:-
Smörstekt gösfilé med med halstrad kammussla, brysselkål, musselskum samt kavring och jalapenomajonnäs
Butterfried fillet of pike-perch with scallop, brussels sprouts , mussel sauce, dark rye bread and jalapeno mayonnaise
345:-
Vegetariskt/ Vegetarian
Confiterade jordärtskockor med syrad pumpa, karamelliserad spetskål, ostronskivling, grönkål, brynt smör och tryffel
Confited artichokes with pumpkin, caramelized lace cabbage, oyster mushroom,kale, browned butter and truffle
245-:
Kött / Meat
Pärlhöna med rostad vitlök, palsternackspuré, savoykål, karl-johansvamp och vitlökssky
Guinea hen with roasted garlic, parnsnippuree, savoycabbage, porcini and garlic gravy
265:-
Svensk biff med bearnaisesås med tomatsallad, edamamebönoroch pommes frites
Swedish beef with sauce béarnaise ,tomato salad, soybeans served with chips
385:-
Wallenbergare med små gröna ärtor,potatispuré,rårörda lingon och brynt smör
Wallenbergare(hamburger made of minced veal)served with peas,potato puree,lingonberries and browned butter
265:-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, cream sauce, lingonberries and pickled cucumber
175:-
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill and dijon fried herring with lingonberries, browned butter and potato puree
165:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish and shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
255:-
Köksmästarens 3-rätters 345:- (endast i januari-februari)
Förrätt/starter - Gratinerad getost med valnötter och örtsallad
Chèvre chaud with walnuts and herb salad
Varmrätt alt 1 / Main -Ugnsbakad fjällröding med sallad på blodgrape, fänkål, rädisor och koriande
Ovenbaked char with salad of ruby grapefruit, fennel, radish , cilantro and butter sauce with ginger and lime
Varmrätt alt 2-Pärlhöna med rostad vitlök, palsternackspuré, savoykål, karljohan svamp och vitlöksky
Guinea hen with roasted garlic, parnsnip puree, green cabbage , porcini and garlic gravy
Varmrätt alt 3Bönfritters med auberginepuré, böragu, cous cous med grönsaker, persiljecreme och barigoulevinaigrette
Beenfritters wiith eggplant puree, been ragout, cous cous with vegetables , parsley cream and barigoulevinaigrette
Dessert Vit chokladmousse med hallonsorbet och rostad choklad
White chocolate mousse served with raspberry sorbet and roasted chocolate
Desserter / Desserts
Valrhona Chokladfondant fylld med nougat. kaffeglass och kanderade nötter
Valrhona chocolate fondant stuffed with nougat. Coffee ice cream and candied nuts
135:-
Crème Brûlée med lakrits
Crème Brûlé with liquorice
95:-
Vit chokladmousse med hallonsorbet och rostad vit choklad
White chocolate mousse served with rasperry sorbet and roasted white chocolate
95:_
Sällskap om 10 personer och fler
Vänligen kontakta restaurangen via mail för meny & information
info@sjopaviljongen.se