Á la carte 2019

Förrätter/Starters
Toast Skagen
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-
195:-
Kantarelltoast på Levain med Wrångelbäckost
Chantarell on toast of Levain with cheese from Wrångelbäck
185:-
Råbiff på Svensk Flank, rökta primörbetor, inlagd tomat, eldad hö emolusion, alumette & Arenka kaviar
Tartar of Swedish Flank steak , smoked beets, pickled tomato, hay emolusion, alumette & Arenka caviar
185:-
Lufttorkad skinka San Daniele med mozzarella, oliver och pinjenötter
Air dried ham san daniele with mozzarella, olives and pines
185:-
Fisk / Fish
Lättrökt Fjällröding med färnkålscrudité, sesamcreme, spenat, forellromsvinegrette & rostade sesamfrön
Smoked Char with fennel crudité, sesame cream, spinach, trout roe vinegrette & roasted sesameseeds
325:-
Smörstekt kummel , palsternackscreme med rostad vitlök, krondillsaioli, spritärtor och Västerbottenkrisp
Butterfried hake with parsnipcream with roasted garlic, dill aioli, peas and Cheese crisp
295:-
Pocherad Hälleflundra, Pico de gallo, Chili & vitlöksfräst rödräka samt blåmusslor
Poached Halibut, Pico de gallo, chili & garlic fried red prawn from Argentina & mussels
365:-
Vegetariskt/ Vegetarian
Falafel med grillad halloumi , couscoussallad , mynta yoghurt och sotade sommargrönsaker , cashewnötter
Falafel with grilled halloumi, couscous salad, mint yogurt, vegetables & cashew nuts
225-:
Kött / Meat
Hängmörad Svensk ryggbiff med rostad kronärtskocka, kronärtskocka creme , bordelaisesås och parmesansmör
Tenderised Swedish beef with roasted artichoke, artichoke cream, bordelaise sauce and parmesan butter
385:-
Rödvinsbrässerade oxkinder med tryffelpuré och ostronskivling
Red wine braised beef cheek with truffle pureé and oyster mushroom
295:-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, cream sauce, lingonberries and pickled cucumber
175:-
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill and dijon fried herring with lingonberries, browned butter and potato puree
165:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish and shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
245:-
Lenrimmad fjordlax med dillstuvad potatis
Lightly salted salmon with creamy dill potatoes
215:-
Inkokt Lax med Dillmajonnäs, inlagd gurka & kokt potatis
Cold poached salmon with Dill mayonnaise, pickled cucumber & boiled potatoes
235:-
Köksmästarens 3-rätters 545:-
Förrätt/starter - Kantarelltoast på Levain med Wrångelbäckost
Chantarelltoast of Levain with cheese from Wrångelbäck
Varmrätt / Main - Smörstekt kummel, palsternackscreme med rostad vitlök, krondillsaioli, spritärtor och Västerbottenkrisp
Butterfried hake with parnsnipcream with roasted garlic, dill aioli, peas and Västerbottenkrisp
Eller / Or Rödvinsbrässerade oxkinder med tryffelpuré och ostronskivling
Red wine braised beef cheeks with truffle pureé and oyster mushroom
Dessert - Varma blåbär med mascarponemousse , vaniljcreme och havrefras
Warm blueberries with mascarpone mousse, vanilla cream and oatmeal crisp
Desserter / Desserts
Valhrona Chokladmousse med lakrits crisp, gräddfilssorbet, manjaricreme & hallon
Valrhona Chocolate mousse with licorice crisp, sour cream sorbet, manjari cream & raspberry
135:-
Citrontarte med Italiensk Maräng
Lemon tart with Italian meringue
125:-
Sjöpaviljongens chokladbit
A piece of chocolate
15:-/st
Varma blåbär med mascarponemousse , vaniljcreme och havrefras
Warm blueberries with mascarpone mousse, vanilla cream and oatmeal crisp
125:-
Sällskap om 10 personer och fler
Vänligen kontakta restaurangen via mail för meny & information
info@sjopaviljongen.se