Á la carte

Förrätter/Starters
Toast Skagen
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-/195:-
Toast med löjrom från bottenviken, finskuren lök & smetana
Toast with bleak roe, onion & smetana
25 g 245:-
45 g) 345:-
Råbiff på svensk kalv, ostroncrème, forellrom & allumettepotatis
Veal Tartar with oyster cream, trout roe & allumette potatoes 185:-
185:-
Vegetarisk: Skummad trattkantarellsoppa med valnötter
Vegetarian: Trumpet chantarelle Soup with walnuts
155:-/195:-
Fisk / Fish
Ugnsbakad fjällröding med havskräftskum, bondbönor, krondill, havskräftstjärtar & Valencia-mandel
Baked fillet of char with crayfish froth, broad beans, crayfish & Valencia almond
325:-
Parmesangratinerad Hälleflundra i vitvinssås med spetskål, kammussla och dillslungad färskpotatis
Fillet of Hallibut au gratin with parmesan, white wine sauce, pointed cabbage, scallop & new potatoes
345:-
Lutfisk med ärtor, knaperstekt bacon, skirat smör och bechamelsås
Boiled Ling with classical side dishes
245
Kött / Meat
Älglövbiff med rökt märgsmör, frasig ostronskivling, brysselkål, pocherat ägg och västerbottengratinerad mandelpotatispuré
Elk Minute Steak with marrow butter, crispy oyster mushroom, brussels sprouts, poached egg & potato pure with Västerbotten cheesee
325:-
Svensk biff med sparrisbroccoli, karamelliserad lök, pommes frites och bearnaisesås
Biff steak with broccoli, caramelized onion, chips & bearnaise sauce
365:-
Biff Rydberg med rå äggula och senapsgrädde
Diced Beef with fried potatoes, onions, egg yolk and mustard cream
295
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon & pressgurka
Meatballs with potato purée, cream sauce, lingonberries & pickled cucumber
165-
Dill-& Dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör & potatispuré
Dill-& Dijon fried herring with lingonberries, browned butter & potato puree
155:-
Sjöpaviljongens fisk- & skaldjursgryta med aiolipuré
Fish & shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
245:-
Vegetariskt / Vegetarian
Rostade Jordärtskockor med vit böncrème, stekt ost från Löfsta, krispig ostronskivling, tryffelskum och kavring
Roasted Artichoke with white bean cream, fried cheese, crispy oyster mushroom, truffle and rye bread
175:-
Dagens tips / Today´s special
Parmesangratinerade gäddqueneller i hummersås med skaldjur & spenat
Pike quenelles in lobster sauce with shellfish & spinach
235:-
Köksmästarens 3-rätters 545:-
Förrätt: Tryffelrisotto med halstrad anklever och rostad lök
Starter: Truffle risotto with fried duck liver & roasted onion
Varmrätt: Ugnsbakad fjällröding med havskräftskum, spritärtor, krondill, havskräftstjärtar & Valencia-mandel
Main course: Baked fillet of char with crayfish froth, green peas, crayfish & Valencia almond
eller/
or
Varmrätt: Älglövbiff med rökt märgsmör, frasig ostronskivling, brysselkål, pocherat ägg och västerbottengratinerad mandelpotatispuré
Main course: Elk Minute Steak with marrow butter,crispy oyster mushroom,Brussels sprouts, poched egg & potato pure with Västerbotten cheesee
Dessert: Crème Brûlée med lakrits
Dessert: Crème Brülée with liquorice
Desserter / Desserts
Varma hjortron med vaniljglass och mandelflarn
Cloudberries with vanilla ice cream and almond biscuit
135:-
Crème Brûlée med lakrits
Crème Brülée with liquorice
95:-
Chokladfondant med saltkolaglass och krossade drömmar
Chocolate Fondant with salty caramel ice cream and crumble
135:-
Sjöpaviljongens chokladbit
A piece of chocolate
15:-/st
Julens Dessertbord
Christmas dessert table
135:-
Ost / Cheese