Á la carte

Förrätter/Starters
Toast Skagen
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-/195:-
Löjrom med finskuren rödlök,smetana och smörstekt bröd
Toast with bleak roe
25 gram 245:-
45 gram 345:-
Råbiff på svensk gårdskött, ramslökscrème, betor, kapris och sommartryffel
Tartar with ramsons cream, beets, capers and summer truffle
185:-
Lättrökt matjesill från Norröna med brynt smör, gräslök, hackat ägg och färskpotatis
Smoked Matjes herring with browned butter, egg and new potatoes
175:-
Iberico cebo skinka med kronärtskockscrème, oliver och mandlar
Iberico Cebo Ham with artichoke cream, olives & almonds
165:- /285:-
Fisk / Fish
Smörstekt gösfilé med sotad färsk sparris, basilikacrème, halstrad kammussla och pinjenötter
Fried fillet of pike- perch with fresh asparagus, basil cream fried scallop and pine nut
345:-
Linfångad tonfisk med avocado, spenat, brynt smör smaksatt med soja samt pocherat ägg
Tuna fish with avocado, spinach, browned butter & poched egg
325:-
Ugnsbakad fjällröding med primörer, kammussla, champagneskum och ramslök
Oven baked char with vegetables in season, scallop, champagne sauce and ramsons
325:-
Kött / Meat
Svensk biff med ramslökssmör, karamelliserad vitlök, honungsbakad endive samt pommes frites
Sirloin steak with ramsons butter, caramelized garlic, honey baked endive & French fries
345:-
Svensk majskyckling med enrisrökt sidfläsk, sardellcrème, parmesan och friterad färskpotatis
Corn chicken with smoked pork, anchovy cream, parmesan and fried new potatoes
295:-
Wallenbergare med potatispuré, små gröna ärtor, lingon & brynt smör
Veal burger made of minced meat served with potato puree, peas, lingonberries & browned butter
265:-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill- and dijon fried herring with lingon berries, browned butter and potato puree
155:-
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, creamy sauce, pickled cucumber and lingon berries
165:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish- and shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
245:-
Lenrimmad fjordlax med dillstuvad potatis
Lightly salted salmon with creamy dill potatoes
215:-
Vegetariskt / Vegetarian
Veckans vegetariska
Our vegetarian dish of the week
175:-
Dagens tips / Today´s special
Fråga oss gärna!
Please ask for today´s special!
Köksmästarens 3-rätters 545:-
Förrätt: Lättrökt matjesill från Norröna med brynt smör, gräslök, hackat ägg och färskpotatis
Starter: Smoked Matjes herring with browned butter, egg and new potatoes
Varmrätt: Svensk majskyckling med enrisrökt sidfläsk, sardellcrème, parmesan och friterad färskpotatis
Main course: Corn chicken with smoked pork, anchovy cream, parmesan and fried new potatoes
eller/
or
Varmrätt: Ugnsbakad fjällröding med primörer, kammussla, Champagneskum och ramslök
Main course: Oven baked char with vegetables in season, scallop, champagne sauce and ramsons
Dessert: Färska jordgubbar med lättvispad grädde, vaniljglass och små maränger
Dessert: Fresh Strawberries with cream, vanilla ice cream and meringues
Desserter / Desserts
Färska jordgubbar med lättvispad grädde, vaniljglass och små maränger
Fresh Strawberries with cream, vanilla ice cream and meringues
135:-
Sjöpaviljongens chokladbit
A piece of chocolate
15:-/st
Chokladfondant med kolacrème och gräddfilsglass
Chocolate fondant with toffee & soured ice cream
125:-
Rabarberpaj med vaniljglass
Rhubarb Pie with vanilla ice cream
125:-
Ost / Cheese