Vinmiddag med Kloster Eberbach
Behöver förbeställas senast 6/4
Torsdagen den 10 april bjuder vi in till en smakrik kväll i samarbete med vinproducenten Kloster Eberbach och Provinum. Köksmästare Pontus Zsebö och sommelier Ida Ström har tillsammans skapat en exklusiv fyrarättersmeny med utvalda dryckespaket.
Alla viner under kvällen kommer från Kloster Eberbach, den anrika vinproducenten från Rheingau, känd för några av världens främsta rieslingviner. Sommelier Ida Ström guidar oss genom middagens smaker och bjuder på spännande insikter om dessa tyska vinskatter.
Amuse
Grillad argentinsk vildräka med skummad hummerbisque samt ängssyra
Steinberger Riesling Trocken Ortswein 2023
Förrätt
Gössashimi Apelsinponzu saikonmiso, rökt forellrom, jalapeno och vattenkrasse
Riesling Kabinett 2023
Varmrätt
Svensk vildand stekt på ben, ravioli med ankconfit och anklever, sotade primörer och pepprig sherryvinägersky
Rheingau Pinot Noir Auktion Reservé 2020
Dessert
Citrontarte med passionsfrukt, italiensk maräng
Berg Roseneck Riesling Beerenauslese 2023
Fyra serveringar inklusive viner 1050kr kr / person
Boka via info@sjopaviljongen.se