Dagens wärdshuslunch

DAGENS WÄRDSHUSLUNCH 
 Serveras måndag-fredag 11.30-14.30 (inga röda dagar)
 All Take away 20% rabatt på ordinarie priser

Dagens sallad - Todays salad
Papayasallad med marinerad lax, risnudlar, spenat, rostade jordnötter och brytbönor

Papaya salad with marinated salmon,rice noodles, spinach, roasted peanuts and beans
150:-

Dagens vegetariska - Todays vegetarian
Currygrönsaker med pocherat ägg, halloumi och ris 

Curry vegetables with poached egg, halloumi and rice
150:-

Dagens fisk - Todays fish
Fisk- och skaldjursfricassé med havskräftsås, spenat, fänkål och morot

Fish and shellfish fricassé with Norway lobster sauce, spinach, fennel and carrot
150:-

Dagens kött - Todays meat
Kalvlever Anglais med bacon, kapris och rödvinsås

Veal liver Anglais with bacon, capers and red wine sauce
150:

Dagens extra- Todays extra
Kokt färsk Oxbringa med pepparrotsås, vitkål och rotfrukter

Boiled beef brisket with horse radish sauce, white cabbage and root vegetable
150:-

TIPS FRÅN KOCKEN | CHEFS´S CHOICE

Kall inkokt lax med dillmajonnäs och picklade grönsaker
Cold  poached salmon with dill mayonnaise and pickled vegetables
265:-

Helstekt piggvarsrygg med brynt smör och färskriven pepparrot
Fried whole turbot with browned butter and horseradish
295:-

Wallenbergare med små ärtor, potatispuré,rårörda lingon och brynt smör
Wallenbergare (burger made of minced veal) served with peas, potatopuree and browned butter
265:-

DESSERT
Mörk chokladkaka med vit choklad mousse

Dark chocolate cake with white chocolate mousse
40:-

LUNCH A LA CARTE

FÖRRÄTTER -  STARTERS

Toast skagen
Toast with a mix of Prawns, dill & mayonnaise
155:- / 195:- 

Färsk vit sparris med hollandaisesås, örtsallad och lufttorkad skinka
White asparagus with sauce hollandaise, herb salad and air-dried ham
195:- / 275:-

Råbiff på svenskt gårdskött, friterad kapris, rödbetor, ramslök, tryffel och alumettpotatis
Tartar of swedish farmyard meat with fried capers, beets, ramsons , truffle and alumette potatoes
185:-

 

VARMRÄTTER- MAIN COURSE
 

Hel kungsflundra med sauterad spenat, argentinsk rödräka, brynt sojasmör och sotad lime
Plaice (whole) with spinach, argentinian red shrimp, browned soya butter and grilled  lime
325:- 

Svensk entrecôte med fermenterad chili, jalapeno och märgsmör, rostade sesamfrön,
Pico de gallo och pommes frites

Swedish entrecote with chili, jalapeno and marrow butter ,roasted sesame seeds,
Pico de gallo and chips
385:-
 

Dill- & dijonstekt Strömming med rårörda lingon & brynt smör
Dill- & Dijon fried Herring with lingon berries & browned butter
165:-

Rimmad lax med dillstuvad potatis
Cured salmon with dill stewed potatoes
215:-

Sjöpaviljongens Fisk-& Skaldjursgryta med aioli
Fish-& Shellfish Casserole with aioli
225:-

Räksallad med ägg, avocado & dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado & dijonnaise
255:- 

Köttbullar med gräddsås, lingon & pressgurka
Meatballs with cream sauce, lingon berries & pickled cucumber
175 :-