Dagens wärdshuslunch

 



 

DAGENS WÄRDSHUSLUNCH

Torsdag 19 September

DAGENS SALLAD  - SALAD

Sallad med bakad soya marinerad entrecôte , ägg, ris ,chilipicklad gurka och majonäs

Salad with baked soay marinated entrecote , egg, rice, chili pickled cucumber and mayo

                                                            150:-

DAGENS FISK -  FISH

Smörstekt långafile med gotlandsbetor och Dijonhollandaise

Buttered file of ling with beet roots from Gotland and dijon hollandaise

150:-

 

     DAGENS KÖTT -  MEAT

 

Älgpannbiff med skogssvampsås, potatispuré och pressgurka

Moose patties with mushroom sauce , potato pureé and cucumber

150:-

 

DAGENS EXTRA -  FISH

Wärdshusets laxpudding med skirat smör och riven pepparrot

Salmon pudding with browned butter and horse-radish

150:-

 

DAGENS VEGETARISKA -  VEGETARIAN

Bakad spetskål med matvete, grönkål och svampsås

Baked cabbage with wheat berry , kale and mushroom sauce
                                    150:-

 

           DAGENS TIPS – CHEFS´S CHOISE

 

Helstekt Smögenspätta med kantareller, brynt smör och riven pepparrot

Whole fried Smögen plaice with chantarelles, browned butter and horse-radish

259:-

 

 

LUNCH DESSERT / DESSERT

Vaniljpannacotta med inkokta körsbär

Vanilla panna cotta with  soused cherries

40:-

 

SMAKLIG MÅLTID!