SVENSKT MATHANTVERK

SjöPaviljongens
À la carte

Klassisk svensk matkultur

På Sjöpaviljongen bjuder vi på svenskt mathantverk inspirerat av årstidens växlingar. Menyerna bygger på klassiska smaker med tyngdpunkt på hav och grill – svensk matlagningskonst inspirerad av de råvaror säsongen har att erbjuda. Råvaror och smaker står alltid i centrum. Den eminenta brigaden i köket, med köksmästare Pontus Zsebö i spetsen, har alla en gedigen bakgrund med erfarenhet från några av Sveriges mest välrenommerade restauranger.

Sjöpaviljongens Toast Skagen med löjrom 
Toast Skagen with bleak roe
Liten 205 kr | Stor 275 kr

Toast med löjrom från Bottenviken med
lök, smetana, citron och dill
Bleak roe on toast with onion, smetana, lemon and dill
Liten ( 20gr ) 325 kr |
Stor ( 40 gr ) 475 kr

Tångromstoast med lök, smetana, citron och dill
Seaweed roe on toast with onion, smetana, lemon and dill
165 kr

Färsk vit sparris med Prosciutto di San Daniel, hollandaisesås, rostade pinjenötter och frisésallad
White asparagus with Prosciutto di San Daniel, sauce hollandaise, roasted pine nut and frisé salad
215 kr

Råbiff på svenskt mjölkko, ramslöksemulsion, rökt märgpulver, friterad kapris, rödbetor, pommes alumette och färskriven sommartryffel
Steak tartar with ramsons emulsion, smoked marrow powder, fried capers, beetroots, pommes allumette anchovy cream, allumette potatoes, roasted hazelnuts and parmesan 
Liten 195 kr | Stor 295 kr

Wrångebäcks ost med fikonmarmelad och fänkålsknäcke
Cheese from Wrångebäck with fig marmelade and fennel crispbread
85 kr

Nougatfylld chokladfondant med hasselnötsglass och kanderade hasselnötter
Chocolate fondant filled with hazelnut ice cream and candied hazelnuts
 165 kr

Glasrabarber med vaniljcrème, rostad havresmul, rabarbergelé och vaniljglass
Rhubarb with vanilla ice cream, roasted oat crunch, rhubarb jelly and vanilla ice cream
145 kr

Crème Brûlée
Crème Brûlée
115 kr

Chokladbit
Piece of chocolate
15 kr

Fråga oss gärna om allergier
Please ask your waiter about allergies

Köttbullar med potatispuré och gräddsås
Meatballs with potato puree and cream sauce

Pannkakor med sylt och grädde 
Pancakes with jam and fresh whipped cream 

Dagens fångst med sås och kokt potatis 
Catch of the day with sauce and boiled potatoes 

Till barnens meny ingår glass med chokladsås.
Ice cream is included in the childrens menu.

Ugnsbakad fjällröding med grillad färsk vit sparris,
ramslökspesto, rökt forellrom och beurre blanc
Baked fillet of Artic char with grilled white asparagus, ramsons pesto,smoked trout roe and beurre blanc
385 kr

Smörstekt lofotentorsk med ägg, handskalade räkor, riven pepparrot och brynt smör
Fried fillet of cod from Lofoten with egg,handskalade räkor, riven pepparrot och brynt smör
375 kr

Svensk premium Entrecôte med vitlöksmör. färsk grön sparris, friterad lök, sås Bordelaise och pommes frites
Entrecôte with garlic butter, green asparagus
fried onion, sauce Bordelaise and chips
435 kr

Rosastekt ankbröst med ugnsbakade primör rödbetor, ragu på anklårsconfit,ankkorv, grillad majonnäs och kryddig kycklingsky
Fried duck breast with beetroots, and a ragout of duck leg confit,duck sausagee, grilled mayonnaise and spicy chicken gravy
365 kr

VEGETARISKT /VEGETARIAN
Frasig getost med sommarprimörer, potatisterrin, rostade hasselnötter och senap och honungscrème

Crispy got cheese with summer vegetables, potato terrin, roasted hazelnuts and mustard and honey cream
285 kr

Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon och brynt smör
Dijonfried herring with lingonberries  and browned butter
215
 kr

Lenrimmad lax med dillstuvad potatis
Salted salmon with dill stewed potatoe
295 kr

Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish- and shellfish Casserole with aiol
 275 kr 

Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado och dijonnais
 285 kr

Köttbullar med gräddsås, lingon och pressgurka
Meatballs with cream sauce, lingonberries and pickled cucumber
225 kr

KÖKSMÄSTARMENY
585 kr

Toast Skagen med löjrom
Toast Skagen with bleak roe

Kall inkokt lax med glasbakad gurka, fänkål, forellrom och dillmajonnäs
Cold cooked salmon with glass-baked cucumber, fennel,
trout roe and dill mayonnaise

Eller/or

Wallenbergare med potatispuré, små gröna ärtor och brynt smör
Burger made of minced veal with potatoe puré, green peas and browned butter

Crème Brûlée

Restauranger som ingår i Melanders Group