SVENSKT MATHANTVERK

SjöPaviljongens
À la carte

Klassisk svensk matkultur

På Sjöpaviljongen bjuder vi på svenskt mathantverk inspirerat av årstidens växlingar. Menyerna bygger på klassiska smaker med tyngdpunkt på hav och grill – svensk matlagningskonst inspirerad av de råvaror säsongen har att erbjuda. Råvaror och smaker står alltid i centrum. Den eminenta brigaden i köket, med köksmästare Pontus Zsebö i spetsen, har alla en gedigen bakgrund med erfarenhet från några av Sveriges mest välrenommerade restauranger.

Sjöpaviljongens Toast Skagen med forellrom 
Toast Skagen with trout  roe
Liten 185 kr | Stor 255 kr

Toast med löjrom från Bottenviken med
lök, smetana, citron och dill
Bleak roe on toast with onion, smetana, lemon and dill
Liten ( 20gr ) 295 kr | Stor ( 40 gr ) 395 kr

Tångromstoast med lök, smetana, citron och dill
Seaweed roe on toast with onion, smetana, lemon and dill
145 kr

Råbiff på svenskt gårdskött med syltade kantareller, brynt
lök- emulsion, krispig jordärtskocka och Wrångebäcksost
Steak tartar with pickled chantarelles, browned onion, crispy artichoke and Wrångebäck cheese
Liten 185 kr | Stor 285 kr

San Danielle skinka, burrata, blodapelsin och brynt mandelsmör
San Danielle ham, burrata, blood orange and browned almond butter
185 kr

Wrångebäcks ost med fikonmarmelad och fänkålsknäcke
Cheese from Wrångebäck with fig marmelade and fennel crispbread
75 kr

Nougatfylld chokladfondant med hasselnötsglass och kanderade hasselnötter
Chocolate fondant filled with hazelnut ice cream and candied hazelnuts
 145 kr

Marängsuisse
Meringue suisse
125 kr

Chokladbit
Piece of chocolate
15 kr

Fråga oss gärna om allergier
Please ask your waiter about allergies

Köttbullar med potatispuré och gräddsås
Meatballs with potato puree and cream sauce

Pannkakor med sylt och grädde 
Pancakes with jam and fresh whipped cream 

Dagens fångst med sås och kokt potatis 
Catch of the day with sauce and boiled potatoes 

Till barnens meny ingår glass med chokladsås.
Ice cream is included in the childrens menu.

Ugnsbakad fjällrödingfilé med mousseline på kammussla,        shiitake, misobuljong, rökt forellrom och dillcrème
Baked fillet of Artic char with mousseline of scallop, trumpet chantarelles, miso bouillon, smoked trout roe and dill cream
365 kr

Moûles Frites
Moûles Frites
265 kr

Biff Rydberg med rå äggula och senapsgrädde
Beef Rydberg, diced beef with fried potatoes and onion
served with egg yolk and mustard cream
295 kr

Kryddstekt pärlhönsbröst med rostad vitlök,  palsternackspuré, anklever, velouté och syrad morotscrudité
Spicy breast from guinea fowl with garlic, parsnip purée,
duck liver, velouté and pickled carrots
325 kr

VEGETARISKT /VEGETARIAN
Rostad blomkål med vita bönor, brysselkål, böncrème,
 
brynt kålskum och grönkålschips

Roasted cauliflower with white beans, brussels  sprouts, bean cream, browned cabbage gravy and kale crisps
265 kr

 

 
 

Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon och brynt smör
Dijonfried herring with lingonberries  and browned butter
185
kr

Lenrimmad lax med dillstuvad potatis
Salted salmon with dill stewed potatoe
245 kr

Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish- and shellfish Casserole with aiol
 235 kr 

Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado och dijonnais
 255 kr

Köttbullar med gräddsås, lingon och pressgurka
Meatballs with cream sauce, lingonberries and pickled cucumber
185 kr

Meny 9 Januari 2022

Varmrätt
Kalvstek med gräddsås, potatispuré, rostade rotfrukter, svartvinbärsgelé och pressgurka
Roast veal with cream sauce, potatopuree, roasted vegetables, black currant jelly and pickled cucumber

Dessert
Vit chokladmousse med hallonmarmelad och rostad vit choklad
White chocolate mousse with raspberry jam and roasted white chocolate

Varmrätt och dessert
Pris: 235:-/person

Endast varmrätt
Pris: 200:-/person

Restauranger som ingår i Melanders Group