Á la carte-meny oktober

Menyn gäller från och med 1 oktober.

Förrätter/Starters
Toast Skagen med svensk sikrom
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-/195:-
Toast med svensk sikrom och klassiska tillbehör
Toast with whitefish roe
195:-/295:-
Skummad trattkantarellsoppa med spetskål och sidfläsk
Trumpet chantarell soup with pointed cabbage and bacon
165:-
Ankleverterrin med karamelliserad morot och örtsallad
Duck liver with caramelized carrot and herb salad
165:-
Råbiff på svenskt gårdskött, tryffel, sikrom, picklad lök, blomsterkrasse och hasselnötsvinaigrette
Tartar with truffle, whitefish roe , onion & hazelnut vinaigrette
185:-
Vegetariskt: Skummad trattkantarellsoppa med spetskål
Trumpet Chantarell soup with pointed cabbage
165:-
Fisk / Fish
Örtbakad rödtunga med kräftskum, dill-aioli, tempererad havskräftstjärt samt västerbottenpuré och pinjenötter
Herb baked witch with crayfish foam, dill aioli, crayfish, cheese puree and pine nuts
325:-
Pannstekt abborre med hummer risotto, tomat, saltrostad mandel & pepparrotsskum
Fried fillet of perch with lobster risotto, tomato, salt roasted almond & horseradish skim
345:-
Moules frites med aïoli
Moules frites med aioli
265:-
Kött / Meat
Anka med kryddig korv, grönpepparsky, pumpacrème, KarlJohansvamp & baconolja
Duck with spicy sausage, green pepper gravy, pumpkin cream, cep & bacon oil
335:-
Höstlamm med aubergine,chili, picklade senapsfrön, rostad vitlökscème & svartkål
Automn Lamb with aubergine,chili, pickled mustard seeds, roasted garlic cream & black cabbages
345:-
Rosastekt Rådjur med confiterad jordärtskocka, inlagda björnbär & jordärtskockspuré
Venison with confited artichoke, pickled blackberry & artichoke puree
345:-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill- and dijon fried herring with lingon berries, browned butter and potato puree
155:-
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, creamy sauce, pickled cucumber and lingon berries
165:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish- and shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
245:-
Lenrimmad fjordlax med dillstuvad potatis
Lightly salted Salmon with creamy dill potatoes
215:-
Vegetariskt / Vegetarian
Veckans vegetariska
Our vegetarian dish of the week
175:-
Dagens tips / Today´s special
Fråga oss gärna!
Please ask for today´s special!
Köksmästarens 3-rätters
Förrätt: Skummad trattkantarellsoppa med spetskål & sidfläsk
Starter: Trumpet chantarell soup with pointed cabbage & bacon
Varmrätt: Moules frites med aïoli & pommes frites
Main course: Moules frites med aioli & French fries
Eller/ Varmrätt: Biff Rydberg med senapsgrädde och rå äggula
Or / Main course: Diced beef with fried potatoes , onions and yolk
Dessert: Vaniljpudding med karamellsås & lättvispad grädde
Dessert: Vanilla pudding with caramel & whipped cream
Pris: 545:-
Desserter / Desserts
Chokladfondant med nougatpralin och vaniljglass
Chocolate fondant with nougat and vanilla ice cream
125:-
Varma hjortron med gräddfilsmousse, kolacrème,vaniljglass & kolakrisp
Warm Cloudberries with sour cream mousse ,caramel cream,vanilla ice cream & caramel cookie
135:-
Sjöpaviljongens chokladbit
A piece of chocolate
15:-/st
Vaniljpudding med karamellsås & lättvispad grädde
Vanilla pudding with caramel & whipped cream
115:-
Blåbär & Viol Pannacotta med vit chokladmousse, rostad vit choklad & blåbärsglass
Blueberry and violet Pannacotta with white chocolate mousse, roasted white chocolate & blueberry ice cream
115:-
Ost / Cheese
En bit ost med husets marmelad
Cheese with marmelade
75:-