Á la carte-meny

Ny á la carte-meny som gäller från 11/9 presenteras inom kort.

Förrätter/Starters
Toast Skagen med kalixlöjrom
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-/195:-
Kalixlöjrom med klassiska tillbehör
Toast with Bleak roe
195:-/295:-
Halstrade kammusslor med kräftbuljong och syrad shitake
Fried scallops with crayfish bouillon and pickled shitake
175:-
Sachimi på lax från Fröya med ostronemulsion, soja och rostade sesamfrön
Sachimi of salmon from Fröya with oyster emulsion, soya and roasted sesame seeds
165:-
Råbiff med picklade senapsfrön, svartpepparcrème, frasiga rotsaker och persiljeolja
Tartar with black pepper crème, crispy root vegetables and parsley oil
185:-
Vegetariskt: Kantarelltoast med riven Prästost
Vegetarian: Chanterelle toast with grated Swedish cheese
175:-
Fisk / Fish
Örtbakad rödtunga med kräftskum, dill-aioli, tempererad havskräftstjärt samt västerbottenpuré och pinjenötter
Herb baked witch with crayfish foam, dill aioli, crayfish, cheese puree and pine nuts
325:-
Tonfisk från Maldiverna med hasselnötscrème och krispig skaldjursgyoza samt primörsallad
Tuna fish with baked hazelnuts crème and crispy shellfish gyoza and primeur salad
325:-
Ångad Lofoten-torsk med handpillade räkor, hackat ägg, brynt smör och pepparrot
Cod with prawns, egg, horse radish and browned butter
325:-
Kött / Meat
Misoglaserad Kalvfilé med sommarkantareller, tomat, rökt mandel och tryffelkräm
Miso glazed Veal fillet with summer chanterelles, tomato, smoked almond and truffle crème
335:-
Ryggbiff med bearnaisesås, Vikentomater och pommes frites
Sirloin steak with Béarnaise sauce, tomato and french fries
345:-
Rådjurswallenbergare med potatispuré, små gröna ärtor, lingon och brynt smör
Hamburger made of minced venison, potato puree, peas, lingonberries and brown butter
265:-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill- and dijon fried herring with lingon berries, browned butter and potato puree
155:-
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, creamy sauce, pickled cucumber and lingon berries
165:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish- and shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
245:-
Lenrimmad fjordlax med dillstuvad potatis
Lightly salted Salmon with creamy dill potatoes
215:-
Kall inkokt lax med dillmajonnäs & pressgurka
Salmon poached cold with dill mayonnaise & pickled cucumber
225:-
Vegetariskt / Vegetarian
Veckans vegetariska
Our vegetarian dish of the week
175:-
Dagens tips / Today´s special
Fråga oss gärna!
Please ask for today´s special!
Köksmästarens 3-rätters
Förrätt: Halstrade Kammusslor med kräftbuljong och syrad shitake
Starter: Fried scallops with crayfish bouillon and pickled shitake
Varmrätt: Örtbakad Rödtunga med kräftskum, dill aioli, tempererad havskräftstjärt samt Västerbottenpuré och pinjenötter
Main course: Herb baked Witch with crayfish foam, dill aioli, crayfish, cheese puree and pine nuts
Eller/ Varmrätt: Rådjurswallenbergare med potatispuré, små gröna ärtor, lingon och brynt smör
Or / Main course: Hamburger made of minced venison, potato puree, peas, lingonberries and brown butter
Dessert: Svenska höstäpplen med vaniljsås, havre och kanelglass
Dessert: Swedish autumn apples with vanilla sauce crumbles and cinnamon ice cream
Pris: 525:-
Desserter / Desserts
Chokladfondant med hasselnötter och vaniljglass
Chocolate fondant with hazelnuts and vanilla ice cream
135:-
Hallonsorbet med färskostmousse, hasselnötscrumble och maräng
Rasberry sorbet with pot cheese mousse, hazelnuts crumble and meringue
125:-
Sjöpaviljongens chokladbit
A piece of chocolate
15:-/st
Svenska höstäpplen med vaniljsås, havre och kanelglass
Swedish autumn apples with vanilla sauce crumbles and cinnamon ice cream
115:-
Crème Brûlé
Crème Brûlé
95:-
Ost / Cheese
En bit ost med husets marmelad
Cheese with marmelade
75:-