Á la carte-meny

Förrätter/Starters
Toast Skagen med kalixlöjrom
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-/195:-
Kalixlöjrom med klassiska tillbehör
Toast with Bleak roe
195:-/295:-
Kantarelltoast med riven prästost
Chanterelle toast with grated Swedish cheese
175:-
Sachimi på lax från Fröya med ostronemulsion, soja och rostade sesamfrön
Sachimi of salmon from Fröya with oyster emulsion, soya and roasted sesame seeds
165:-
Råbiff med picklade senapsfrön, svartpepparcrème, frasiga rotsaker och persiljeolja
Tartar with black pepper crème, crispy root vegetables and parsley oil
185:-
Vegetariskt: Gratinerad getost med valnötter
Vegetarian: Chevre Chaud with walnuts
155:-
Fisk / Fish
Örtbakad rödtunga med kräftskum, dill-aioli, tempererad havskräftstjärt samt västerbottenpuré och pinjenötter
Herb baked witch with crayfish foam, dill aioli, crayfish, cheese puree and pine nuts
325:-
Tonfisk från Maldiverna med hasselnötscrème och krispig skaldjursgyoza samt primörsallad
Tuna fish with baked hazelnuts crème and crispy shellfish gyoza and primeur salad
325:-
Ångad Lofoten-torsk med handpillade räkor, hackat ägg, brynt smör och pepparrot
Cod with prawns, egg, horse radish and browned butter
325:-
Kött / Meat
Misoglaserad Kalvfilé med sommarkantareller, tomat, rökt mandel och tryffelkräm
Miso glazed Veal fillet with summer chanterelles, tomato, smoked almond and truffle crème
335:-
Ryggbiff med bearnaisesås, Vikentomater och pommes frites
Sirloin steak with Béarnaise sauce, tomato and french fries
345:-
Stekt ankbröst med syrad pumpa, bakade fikon, sherryvinägersky och hasselnötspuré
Fried duck breast with leavened pumpkin, baked figs, sherry vinegar and Hazelnuts puree
295:-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill- and dijon fried herring with lingon berries, browned butter and potato puree
155:-
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, creamy sauce, pickled cucumber and lingon berries
165:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish- and shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
245:-
Lenrimmad fjordlax med dillstuvad potatis
Lightly salted Salmon with creamy dill potatoes
215:-
Kall inkokt lax med dillmajonnäs & pressgurka
Salmon poached cold with dill mayonnaise & pickled cucumber
225:-
Vegetariskt / Vegetarian
Veckans vegetariska
Our vegetarian dish of the week
175:-
Dagens tips / Today´s special
Fråga oss gärna!
Please ask for today´s special!
Köksmästarens 3-rätters
Förrätt: Kantarelltoast med riven prästost
Starter: Chanterelle toast with grated Swedish cheese
Varmrätt: Ångad Lofoten-torsk med handpillade räkor, hackat ägg, brynt smör & färskriven pepparrot
Main course: Cod with prawns, egg, browned butter & horseradish
Eller/ Varmrätt: Stekt ankbröst med syrad pumpa, bakade fikon, sherryvinägersky och hasselnötspuré
Or / Main course: Fried duck breast with leavened pumpkin, baked figs, sherry vinegar and hazelnuts puree
Dessert: Amerikanska pannkakor med blåbär, lönnsirap och blåbärsglass
Dessert: American pancakes with blueberry, maple syrup and blueberry ice cream
Pris: 525:-
Desserter / Desserts
Chokladfondant med hasselnötter och vaniljglass
Chocolate fondant with hazelnuts and vanilla ice cream
135:-
Hallonsorbet med färskostmousse, hasselnötscrumble och maräng
Rasberry sorbet with pot cheese mousse, hazelnuts crumble and meringue
125:-
Sjöpaviljongens chokladbit
A piece of chocolate
15:-/st
Amerikanska pannkakor med blåbär, lönnsirap och blåbärsglass
American pancakes with blueberry, maple syrup and blueberry ice cream
125:-
Crème Brûlé
Crème Brûlé
95:-
Ost / Cheese
En bit ost med husets marmelad
Cheese with marmelade
75:-