Á la carte-meny

Förrätter/Starters
Toast Skagen med kalixlöjrom
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
145:-/195:-
Toast på kalixlöjrom med klassiska tillbehör
Toast with Bleak roe
165:-/265:-
Vit sparris med Hollandaise och rågkrutonger, örstallad samt forellrom
White asparagus with Hollandaise and rye croutons, herb salad and trout roe
185:-
Råbiff på kalv med ansjoviscrème och allumette-potatis och tryffel
Tartar of Veal with anchovy cream and potatoes allumette and truffles
185:-
Miso-glaserad anklever med kycklingconsommé och syltad shiitake
Miso glazed duck liver with chickenconsommé and pickled shiitake
195:-
Fisk / Fish
Pocherad slätvarsfilé, hollandaise smaksatt med blodgrape och färska räkor samt rödbetor
Poached fillet of Brill, sauce hollandaise, shrimps and beetroots
325:-
Smörstekt Hjälmargös, pistou, svensk bläckfisk samt ostronskum och sotad grönkål
Fried Perch from Hjälmaren, pistou, octopus and green cabbage
345:-
Havets Wallenbergare med potatispuré, små gröna ärtor, brynt smör och pepparrot
Seafood “Wallenbergare” with potato purée, green peas, browned butter and horseradish 265:-
265:-
Kött / Meat
Vårlamm från svenska gårdar, rostad aubergine, picklade senapsfrön och ramslöksolja
Spring lamb from Swedish farms, roasted egg plant, mustard seeds and buckrams oil
315:-
Ryggbiff med karamelliserad lök, rökt märgsmör, friterad fläsksida och tryffelpuré
Sirloin steak with caramelized onion, smoked marrow butter, fried pork and truffle potato puré
345:-
Rosastekt kalvrygg, bönragu, hasselnötscrème, polenta och smörstekt kalvbräss
Roasted Veal, bean ragu, hazelnut cream with creamy polenta and fried sweetbread
325:-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill- and dijon fried herring with lingon berries, browned butter and potato puree
155:-
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, creamy sauce, pickled cucumber and lingon berries
165:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish- and shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
210:-
Lenrimmad Fjordlax med dillstuvad potatis
Lightly salted Salmon with creamy dill potatoes
215:-
Vegetariskt / Vegetarian
Veckans vegetariska
Our vegetarian dish of the week
175:-
Dagens tips / Today´s special
Fråga oss gärna!
Please ask for Today´s special!
Köksmästarens 3-rätters
Förrätt: Vit sparris med Hollandaise och rågkrutonger, örstallad och forellrom
Starter: White asparagus with Hollandaise and croutons, herb salad and trout roe
Varmrätt: Havets Wallenbergare med potatispuré, små gröna ärtor, brynt smör och pepparrot
Main course: Seafood “Wallenbergare” with potato purée, green peas, browned butter and horseradish
Eller/ Varmrätt: Vårlamm från svenska gårdar, rostad aubergine, picklade senapsfrön och ramslöksolja
Or / Main course: Spring lamb from Swedish farms, roasted egg plant, mustard seeds and buckrams oil
Dessert:: Glasrabarber med vitchoklad, mandelbakelser och mandelkrisp
Dessert:: Rhubarb wit white chocolate, almond pastry and almond crisp
Pris: 525:-
Desserter / Desserts
Chokladmousse, maräng, yogurtglass, körsbär och krossad smörkola
Chocolate mousse, marengue, yogurt ice cream cherry and crushed butter scotch
125:-
Glasrabarber med vitchoklad, mandelbakelser och mandelkrisp
Rhubarb wit white chocolate, almond pastry and almond crisp
115:-
Sjöpaviljongens chokladbit
A piece of chocolate
15:-/st
Creme Caramel med hjortron och lättvispad vaniljgrädde
Crème Caramel with cloudberries and vanilla cream
135:-
Ost / Cheese
En bit ost med husets marmelad
Cheese with marmelade
65:-